CARINICI U AKCIJI U SUBOTICI I ŠAPCU: Zaplenjeno 300 kompleta trenerki, 150 pari patika, cipela...
Foto: Carina Srbije

Uprava carine

CARINICI U AKCIJI U SUBOTICI I ŠAPCU: Zaplenjeno 300 kompleta trenerki, 150 pari patika, cipela...

Crna Hronika -

BEOGRAD - Carinski službenici su poslednja dva dana tokom tzv. dubinskih kontrola, u okolini Subotice i u Šapcu, zaplenili veliku količinu robe zbog sumnje da povređuje pravo intelektualne svojine, kao i zbog nedostajuće prateće dokumentacije, navodi se u današnjem saopštenju Uprave carine.

Foto: Carina
Foto: Carina

Prilikom vanredne kontrole magacina kurirske službe u Šapcu 24. marta otkrivena je veća količina faslifikovane robe, koja povređuje pravo intelektualne svojine poznatih robnih marki Adidas, Nike, Chanel, La Costa, Armani, Kenzo, Polo, Dsquard i Pacioti. Privremeno je zadržano preko 300 kompleta trenerki i oko 100 drugih delova garderobe, među kojima su prsluci, helanke, majice i patike.

Foto: Carina
Foto: Carina

Prethodnog dana, službenici carine i policije su nedaleko od Subotice radi kontrole zaustavili teretni kombi subotičkih registarskih oznaka. Detaljnim pregledom je utvrđeno da se u tovarnom delu, pored domaće, nalazi i velika količina strane robe, za koju vozač nije posedovao nikakvu prateću dokumenatciju, kojom bi dokazao da su za nju plaćene uvozne dažbine.

Tom prilikom zaplenjeno je oko 150 pari patika i cipela, više trimera, motornih testera, ručni cirkulari, električni brus, vakumska mašina i električni bicikl, kao i nekoliko dečjih tobogana, kućica za igru i dečjih igračaka-motora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track