ACA LUKAS O SABLJI: Đinđićevi banditi su hteli Cecu i mene da vide mrtve!
Foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

Pevač ne želi više da ćuti o hapšenju

ACA LUKAS O SABLJI: Đinđićevi banditi su hteli Cecu i mene da vide mrtve!

Crna Hronika -

Ceca i ja smo u akciji „Sablja“ bili kolateralna šteta i mamac za prikrivanje Čedomira Jovanovića, ali i mnogih drugih iz demokratske sekte koji su time hteli da sakriju svoje mafijaške veze sa „zemuncima“.

BEOGRAD - Folk pevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, potvrdio je za Kurir da su nekadašnji članovi Demokratske stranke i ljudi bliski premijeru Zoranu Đinđiću hteli ne samo da njega i Svetlanu Cecu Ražnatović vide iza rešetaka već i da ih likvidiraju!

- Uvek se nerado vraćam na taj ružan period, ali ne iz mog života, nego iz istorije naše domovine. I kad to kažem ne mislim na devedesete, već na događaje posle 2000. godine. Ceca i ja smo u akciji „Sablja“ bili kolateralna šteta i mamac za prikrivanje Čedomira Jovanovića, ali i drugih iz demokratske sekte koji su time hteli da prikriju svoje mafijaške veze sa „zemuncima“ - tvrdi Lukas.Veze sa „zemuncima“Kako kaže pevač, on i Ražnatovićeva tada nisu imali nikakvu političku zaštitu jer nisu ni bili povezani s političarima.- Mnogi iz demokratske sekte tog vremena, ne samo Čeda već i oni čije ime neću da pominjem, hteli su da nas u javnosti i medijima predstave kao najgore kriminalce, kako bi prikrili svoje mafijaške veze sa „zemuncima“. Siguran sam da su tadašnji tobože Đinđićevi naslednici-mafijaši hteli da vide i Cecu i mene dva metra ispod zemlje jer smo bili najlakša meta, a sve ostalo bi lako palo u zaborav - tvrdi Lukas i dodaje da se nada da će cela istina i o „Sablji“ biti kad-tad otkrivena.Upad u viluZa razliku od Lukasa, koji je zbog neovlašćenog posedovanja pištolja kaznu od četiri meseca izdržavao u Centralnom zatvoru, Ceca Ražnatović nikad nije osuđena, a bila je u pritvoru 121 dan. Podsetimo, Kurir je juče objavio da je nekadašnji potpredsednik vlade Čedomir Jovanović tokom „Sablje“ i vanrednog stanja uvedenog 2003, posle ubistva premijera Zorana Đinđića, toliko bio opsednut Svetlanom Ražnatović da je tražio da se pevačica stavi u najgoru ćeliju Centralnog zatvora, kako bi bila i psihički uništena.On je od tadašnjeg upravnika CZ Ace Jovanovića tražio da Ceca bude u ćeliji s pacovima i bubama, na šta mu je Jovanović grubo odbrusio: „Samo preko mene mrtvog.“Pretres džipovimaPodsetimo, akcija hapšenja pevačice je započela 17. marta u 7.40, kad je ispred njene kuće pristiglo više džipova MUP sa pedesetak pripadnika Žandarmerije, policije i inspektora u civilu. Žandarmi i policajci koji su obezbeđivali prilaze objektu na sebi su imali pancirne prsluke i bili su naoružani „kalašnjikovima“. Na lice mesta uskoro su pristigla i dva vatrogasna i tri ambulantna vozila.Kako su naveli očevici, privatno obezbeđenje zgrade je bez otpora razoružano, a potom i privedeno. U 13.30 Kontradiverziona jedinica MUP započela je pretres džipova koji su bili parkirani preko puta kuće, a pripadali su Ceci i njenom obezbeđenju. Akcija je završena u 16 sati po podne. Pretres i hapšenje je vodio Dragan Karleuša, otac pevačice Jelene Karleuše, tadašnji pomoćnik načelnika Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala. I njena sestra Lidija Veličković takođe je lišena slobode i u pritvoru je boravila dvadesetak dana.

Bivši upravnik CZ potvrdio pisanje KuriraPEVAČICA IMALA ISTI TRETMAN KAO I OSTALIAca Jovanović, koji je u vreme „Sablje“ bio upravnik Centralnog zatvora, za Kurir tvrdi da se slabo seća detalja iz te akcije.- Davno je to bilo! Ne mogu da se setim nekih posebnih detalja posle 13 godina. Međutim, ono što je sigurno jeste da su svi oni imali isti tretman, pa i Svetlana Ražnatović.

Akcija „Sablja“ u brojkamaUHAPŠENO 11.000 LJUDITokom akcije „Sablja“, od 12. marta do 22. aprila 2003, privedeno je više od 11.000 lica. Podneto je 3.560 krivičnih prijava protiv 3.946 lica, među kojima 29 ubistava i isto toliko ubistava u pokušaju, 64 teške telesne povrede, 8 otmica, 64 iznude, 9 silovanja, 47 teških slučajeva razbojničke krađe i razbojništva, 229 razbojništava... Zaplenjeno je oko 74 kilograma droge, od toga oko 28 kilograma heroina, pola kilograma kokaina, oko 45 kilograma marihuane i oko 5.000 tableta ekstazija.

Tužna vestUMRO CECIN STRAŽARJedan od čuvara Centralnog zatvora koji je tokom „Sablje“ obezbeđivao uhapšene preminuo je pre mesec dana. Kako saznajemo, on je uglavnom bio zadužen da motri upravo na Cecu dok je bila u samici, a potom i u ćeliji sa dve cimerke.

Smršala na 48 kilogramaCECA U ZATVORU ŠTRAJKOVALA GLAĐUCeca je štrajkovala glađu, njena kilaža je neprestano padala, postojala je opasnost da umre od gladi u zatvoru. Mi smo imali jednu vagu staru četiri godina, koja bi jednog dana pokazivala da je Ceca teška 48 kilograma, a drugog dana da ima deset kilograma više. Ceca je toliko smršala da je čuvari sigurno ne bi prepoznali da je prethodno nisu znali.- Ceca je bila gotovo kao senka. Neprimetna. Nije ništa kupovala u kantini i nije imala nikakve prohteve. Obožavali smo je, dolazili da je gledamo dok se šeta u zatvorskom krugu - ispričao je jedan od čuvara koji je i pazio na nju.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte:

AFERA MALOLETNICA Političar pretio devojčici: Abortiraj ili si na.ebala!

VUČIĆ ODBRUSIO DUŠMANIMA: Gađajte i vređajte, ali Srbiju ostavite na miru!

HARAČ NE PRESTAJE: Ko ne plati porez, na kazne i kamate daće još 100 evra

NOVA PROVOKACIJA IZ BIH: Zelene beretke tražile oružje!

ŠEŠELJ: Dinkiću, krimosu, čeka te zatvor!

DAČIĆ BANKROT: Plata u SPS ponovo kasni tri meseca

TEZGAROŠI: Ana i Rasta pevaju po svadbama!

USPALILE SE: Maca i Šavija proganjaju Darka i Bambija

KARLEUŠA PUKLA U BOSNI: Prodala samo 130 karata za nastup u Travniku!

UŽIVAJTE, ŠAMPIONI: Naši zlatni olimpijci na morima širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track