ČLANOVI SPASILAČKOG TIMA: Tražićemo Barbaru do novobečejske brane na Tisi
Foto: Saša Urošev

Sedmi dan potrage

ČLANOVI SPASILAČKOG TIMA: Tražićemo Barbaru do novobečejske brane na Tisi

Crna Hronika -

SENTA - Potraga za Barbarom Vitez (15) učenicom prvog razreda Ekonomsko-trgovinske škole u Senti, ne jenjava , a u fokusu je sada pretraga obala nizvodno od mosta, sa kog je nesrećna devojčica pala 25. novembra i nestala ispod površine hladne vode.

- Ukoliko do nedelje reka ne izbaci telo, u ponedeljak ćemo proširiti potragu sve do novobečejske brane na Tisi. Pročešljaćemo oko 50 kilometara vodenog toka i obale reke, od Sente pa sve do Novog Bečeja. Akcija će početi rano ujutro, u sedam. Čamac nećemo napuštati sve do 18 sati, kad je planiran povratak u Sentu. Lokalna samouprava i ovdašnji Centar za socijalni rad su uz nas. Podršku nam pružaju građani Sente. Svakodnevno se raspituju kako teče potraga. Mogu da obećam roditeljima nestale devojčice da ćemo dati sve od sebe da je nađemo- kaže za KurirNandor Baranji, predsednik Spasilačkog tima “Tisa”.

On i Kristijan Robert Adžić iz Novog Kneževca, u ponedeljak i utorak su bili na Tisi sa pripadnicima Ronilačke jedinice Žandarmerije, ali pretraga rečnog dana nije donela očekivani rezultat:

- Jaka rečna struja je telo odnela nizvodno od mosta. Još jednom apelujem na ribolovce koji će ovih dana odlaziti na Tisu da zavire u svaki kutak reke, kako bismo okončali ovu agoniju. Verujte, u proteklih petnaest godina sam iz vode izvukao mnogo leševa.

Među njima je, nažalost, bilo i dece. Prošle godine, u Tisi se kod Đale utopilo troje mališana, dva dečaka i devojčica. Tada smo Kristijan i ja, takođe, pomogli roniocima Žandarmerije. To su prizori koji se ne zaboravljaju-priznaje Baranji.

HLADNA TISA I DALJE KRIJE BARBARU: Ronioci Žandarmerije nisu pronašli telo devojčice kod mosta

TISA I DALJE KRIJE NESTALU BARBARU: Učenici Ekonomsko-trgovačke škole sa zebnjom prate potragu

RODITELJI NESTALE DEVOJČICE U AGONIJI: Ćerku (15) nam je neko bacio s mosta u Tisu!

NASTAVLJA SE POTRAGA ZA NESTALOM BARBAROM: Na Fejsbuk stranici škole ostavljen potresni status

NESTALA DEVOJČICA (15) IZ SENTE: Šetala po kontrukciji mosta, pa upala u Tisu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track