CRNA NEDELJA ZA BAJKERE U SRBIJI: Petoro motociklista poginulo u jednom danu!

Horor u Srbiji

CRNA NEDELJA ZA BAJKERE U SRBIJI: Petoro motociklista poginulo u jednom danu!

Crna Hronika -

U tri saobraćajne nesreće u razmaku od nekoliko sati - kod Kovina, u okolini Beograda i Aleksandrovcu - stradala četvorica muškaraca i jedna žena, svi se sudarili s automobilima

KOVIN - Pet osoba poginulo je na motorima u tri saobraćajne nesreće koje su se dogodile u nedelju.

U prvoj saobraćajnoj nesreći oko 13.30 na putu Kovin - Deliblato nastradala su dvojica prijatelja iz Kovina - Goran Udovičić (43) i Milan Marinković (27). Obojica su vozili „kavasaki“ kada su, izlazeći iz krivine, maltene istovremeno, udarili u „jugo“ i ostali na mestu mrtvi.

Stravično... Smrskana „tojota“ u kojoj su preživeli vozač i suvozač, Marija Mirosavljević
Stravično... Smrskana „tojota“ u kojoj su preživeli vozač i suvozač, Marija Mirosavljević

Udovičić i Marinković su u nedelju nameravali da se provozaju motorom i da odu na ručak.Neutešna devojka- Išli su iz pravca Šumarica ka Kovinu, a sa sporednog puta se uključivao „jugo“. Vozač automobila nije mogao da ih vidi, jer je na tom delu puta velika krivina. Milan je zakačio zadnji deo „juga“, preleteo ga je i pao van puta, a Goran je pao s motora, koji ga je poklopio - kaže za Kurir Katarina Vojčanin, devojka Gorana Udovičića.Ona dodaje da je vozač „juga“ S. S. (65) nakon nesreće bio van sebe.- Čovek se izvinjavao. A šta će, nije on kriv - tužno kaže Katarina i dodaje da su Milan i Goran bili dugogodišnji prijatelji.- Bili su iskusni motociklisti. Milan je iza sebe ostavio sinčića od tri godine. Goran i ja smo imali velike planove za budućnost - rekla je Katarina.Probio šoferšajbnuU nesreći koja se desila dva sata kasnije poginuli su i Nikola Stanković (28) i Marija Mirosavljević (27) iz Beograda kada su na Kragujevačkom putu naleteli na „tojotu“, u kojoj je teško povređena i T. D., devojka na mestu suvozača u kolima.- Momak je bio vozač, a devojka suvozač. Motor se kretao iz pravca Mladenovca ka Beogradu kada je udario u „tojotu“, kojom je upravljao A. M., koji se uključivao iz Vrčina na Kragujevački put - objasnio je izvor Kurira.A. M. je rekao da su dva motora „bukvalno izletela na put kada se on uključivao“.- Jedan motor je bio u svojoj traci, a drugi je išao pravo na mene - objasnio je vozač kola i dodao:- Motociklista je probio šoferšajbnu i udario u devojku koja je bila sa mnom u vozilu. Devojka koja je s motorom preletela automobil pala je deset metara od mesta sudara, a motor je odleteo još dalje.Nastradala Marija Mirosavljević radila je u KBC „Dr Dragiša Mišović“.- Draga moja koleginice, lepoto, mladosti, dobroto, zašto si nas napustila? Dušo draga, počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju - napisala je potresnu oproštajnu poruku na Fejsbuku jedna Marijina koleginica.Stradao mladićTreća saobraćajka dogodila se u nedelju oko 22.45, kada je mladić (25) izgubio kontrolu nad motorom i udario „sitroen“ kojim je upravljao muškarac (35) iz okoline Aleksandrovca. Motociklista je preminuo.

Damir Okanović NAJVEĆE GREŠKEDamir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, ukazao je na greške motociklista, ali i vozača kola.- Vozači automobila prave grešku kada skreću ili se prestrojavaju, a uopšte ne uključe migavac ili ga ne uključe pravovremeno. Ogroman je problem i kada vozači četvorotočkaša skreću ili se prestrojavaju, a ne provere ogledala i mrtve uglove.- Motociklisti da voze propisanom brzinom, da imaju zakopčanu kacigu i da budu što uočljiviji, a vozači automobila da uvek daju migavac i dobro provere sva ogledala i mrtve uglove.

FOTO STRAVIČNA NESREĆA NA AVALI Poginuli mladić i devojka, motorom proleteli kroz šoferšajbnu tojote

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track