CRNOGORSKA VEZA: Podgoričanin koga traže zbog ubistva Saleta Mutavog KLJUČNA tačka istrage
Foto: Damir Dervišagić

Sumnja se da je umešan u likvidaciju

CRNOGORSKA VEZA: Podgoričanin koga traže zbog ubistva Saleta Mutavog KLJUČNA tačka istrage

Crna Hronika -

BEOGRAD - Policija intenzivno traga za Stevanom Stamatovićem (40) iz Podgorice i još jednim mladićem, pripadnicima "zagoričke grupe" zbog sumnje da su umeštani u likvidaciju Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi.

Indikativno je da su oba mladića boravila u Beogradu u vreme ubistva i istog dana napustila Srbiju, a da se nisu vratili u Crnu Goru.

Lociranje i hapšenje Stamatović, trenutno je najvažnija tačka istrage srpska policije. O njegovom kretanju, međutim postoje oprečne informacije.

- Stamatović je bio u Beogradu na dan kada je ubijen Sale Mutavi. Pitanje je gde je Stamatović sada, da li se krije u Beogradu kod saradnika ili je definitivno izašao iz Srbije - kaže izvor upoznat sa istragom.

U Beogradu je Stamatović bio sa još jednim mladićem, ali njegov identitet niko u policiji nije želeo da otkrije. Ono što je sigurno jeste da su obojica evidentirani kao članovi crnogorske - zagoričke kriminalne grupe, odnosno klana iz Podgorice.

Kako se sumnja, ovaj klan je blisko povezan sa škaljarskom grupom iz Kotora, koja od 2013. vodi rat sa kavačkim klanom zbog nestanka 200 kilograma kokaina u Španiji. U radu ova dva klana iz Kotora, do sada je ubijeno 11 osoba. Da li škaljarska grupa, koja je u Srbiji povezana sa klanom Luke Bojovića ima veze sa ubistvom Saleta Mutavog, na policiji je da utvrdi, kao i kakva je uloga Stamatovića u tome, i da li ima veze sa oružjem nađenim u Jajincima.

Stamatović inače nije osoba čije je ime dugo godina poznato u srpsko-crnogorskom podzemlju, ali je u crnogorskoj policiji evidentiran kao bezbednosno interesantno osoba, bliska vođama škaljarskog klana.

Zbog ove povezanosti, Stamatović je saslušavan u istrazi o podmetanju eksploziva ispod automobila Podgoričanina Milana Vujotića u februaru prošle godine. Vujotiću je tada u razornoj eksploziji u potpunosti uništen blinidrani "audi A8", koji je imao rotaciona svetla. Krajem aprila prošle godine, Stamatović je ponovo saslušavan u istrazi zbog ubistva bivšeg poslanika Saše Markovića u Budvi.

U martu ove godine, Stamatoviću je policija u Podgorici oduzela blindirani "audi A8", sa ugrađenim blinkerima, koji mu je vraćen nakon provere. Isti automobil policija je zaustavila i dva meseca kasnije, kada je u vozilu bio Stamatović. U "audiju" su tada nađena dva pištolja sa 30 metaka.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track