ČUO SAM KAKO NEŠTO ŠKRIPI: Šok u Ivanjici! Srušio se gvozdeni kran od 12 metara s radnikom u kabini
Foto: AP/Ilustracija

Tragedija izbegnuta za dlaku

ČUO SAM KAKO NEŠTO ŠKRIPI: Šok u Ivanjici! Srušio se gvozdeni kran od 12 metara s radnikom u kabini

Crna Hronika -

IVANJICA - Samo pravom srećom izbeguta je tragedija kada se jutros u preduzeću Špik Iverica srušio gvozdeni kran visok oko 12 metara. Lakše povrede zadobio je radnik Vučić Kolaković koji se nalazio u kabini krana.

Pretpostavlja se da je do rušenja, tačnije pucanja konstrukcije, došlo usled truljenja jer je kran star preko 40 godina. Zaposleni u preduzeću još uvek su u šoku, komšije pod stresom, a proizvodnja je stala.

Milenko Glavinić radi već 37 godina u ovom preduzeću. Bio je u smeni kada se srušio kran.

- Šta se tačno dogodilo još uvek ne znamo. Mašina je bila stara, da li je neki kvar, dotrajalost, to će se tek utvrditi. Samo se srušilo i eto.... Kada smo čuli prasak odmah smo istrčali, kolega je bio u kabini krana. Izvukli smo ga, stao je na noge rekao bih bez nekih težih povreda, ali nismo nakon toga bili u kontaktu sa doktorima. Pokušavamo da rasčistimo ovo što je do ulice kako bi se saobraćaj odvijao normalno – kaže Milenko.

Meštani koji žive nadomak ovog preduzeća još uvek su u šoku. Kažu da se kran bukvalno upredao i padao prema ulici i da je bilo jezivo to posmatrati.

- Vraćao sam se iz grada i samo sam čuo neki čudan zvuk, kao da nešto krcka i škripi... Pogledao sam i video kako kran počinje da pada, tik pre toga ulicom je prošao kamion. Nije bilo nikoga od radnika okolo, niti prolaznika i stvarno je to velika sreća. A ovo je šteta, ogromna, ne znam šta će sada biti sa tim nesrećnim preduzećem, proizvodnja im je zavisili od tog krana - priča Ivanjičanin koji godinama živi u blizini fabrike.

Radnik koji je izvučen iz krana primljen je u ivanjičku hitnu službu u svesnom stanju. Nakon pružanja prve pomoći prevežen je u Opštu bolnicu Čačak.

(Blic/B.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track