MAŠU (2) OTELA MAFIJA: Hteli da je prodaju u inostranstvu!

Drama u Beogradu: Kidnapovana devojčica, policija je vratila roditeljima

MAŠU (2) OTELA MAFIJA: Hteli da je prodaju u inostranstvu!

Crna Hronika -
Mišel Sebastjan, Sandrin Goren i Kristel Eje uhapšeni dva sata nakon što su oteli dvogodišnju Mašu Prenković. Otmičari devojčicu hteli da prebace preko granice, iza svega stajala organizovana grupa iz Bugarske

BEOGRAD - Mišel Sebastjan (46), Sandrin Goren (40) i Kristel Eje (26) oteli su juče oko podne dvogodišnju Mašu Prenković na Voždovcu, ali su dva sata kasnije uhapšeni na auto-putu kod Sremske Mitrovice, a devojčica je nepovređena vraćena roditeljima, Damiru i Mirjani Prenković.Prema saznanjima Kurira, kidnaperi su nameravali da devojčicu prodaju u inostranstvu, a pretpostavlja se da iza celog posla stoji bugarska mafija.- Ta mafija godinama zarađuje ogroman novac na otmicama i prodaji male dece. Centrala im je u Bugarskoj, uglavnom operišu po istočnoj Evropi, ali i u nekim zapadnim zemljama. Oni su u toj oblasti isto što i „pink panteri“ u pljačkama zlatara. Otmičari male Maše u Francuskoj imaju kriminalne dosijee zbog iznude i otmice - kaže naš izvor.

Olakšanje... Mala Maša sa ocem
Olakšanje... Mala Maša sa ocem

Lažni baba i dedaKod osumnjičenih su pronađeni francuski pasoši, a dokaz da su nameravali da prodaju otetu devojčicu jeste pasoš s njenom slikom koji je nađen u automobilu nakon hapšenja. U kolima su bili i sedište za dete i rezervna garderoba. Kola su bila strašno neuredna, a bebi su promenjene i pelene - objašnjava naš izvor i dodaje da su dvoje starijih otmičara nameravali da se predstave kao baba i deda devojčice, dok je mlađa otmičarka trebalo da izigrava njenu majku.

Ilustracija Danijela Blagojević
Ilustracija Danijela Blagojević

Zgrabio Mašu iz majčinih ruku... Mišel Sebastijan
Zgrabio Mašu iz majčinih ruku... Mišel Sebastijan

Otmica koja je juče na noge digla čitavu Srbiju odigrala se u Ulici braće Jerković na Voždovcu oko 12.15 časova. Mirjana Prenković se u tom trenutku s ćerkicom vraćala iz prodavnice. Iznenada joj je s leđa prišao muškarac, koji ju je prethodno pratio, udario je i oteo joj ćerku.

Ovde je počelo... Mesto na kome je devojčica oteta
Ovde je počelo... Mesto na kome je devojčica oteta

- Zgrabio je dete i ubacio ga u sivi „BMW 3“ koji je stajao u blizini. Za volanom je bila Sandrin Goren. Majka Mirjana je skočila na kola, uhvatila se za njih, ali je posle nekoliko metara pala i povredila ruku. Žena za volanom je vešto upravljala kolima na skučenom prostoru i brzo je uspela da se udalji - kaže izvor Kurira iz istrage.Povređena Mirjana odmah je pozvala policiju, a na lice mesta stigla je Hitna pomoć.

Radosne vesti... Ocu javljaju da je Maša nađena
Radosne vesti... Ocu javljaju da je Maša nađena

- Majka je prevezena u Urgentni, a nakon ukazane pomoći je puštena. Žena je bila van sebe, svašta joj je prolazilo kroz glavu, mislila je da Mašu više neće videti - kaže izvor Kurira.

Plakao od sreće

Puštena iz bolnice... Majka Mirjana ispred Urgentnog Foto:Masanori Josida
Puštena iz bolnice... Majka Mirjana ispred Urgentnog Foto:Masanori Josida

Na mestu gde je mala Maša oteta brzo se pojavio njen otac Damir, direktor firme „Invekon gradnja“. U tim trenucima očajni čovek je nestrpljivo iščekivao vesti o mezimici.- Pored njega su sve vreme bili policajci. U jednom trenutku zazvonio mu je telefon. Uhvatio se za glavu i zaplakao! Tad su mu policajci javili da su pronašli Mašu i da je ona dobro. Plakao je od sreće, svi su ga grlili i ljubili - ispričao je jedan od očevidaca za naš list.

Uhvaćeni... Automobil kojim su bežali otmičari
Uhvaćeni... Automobil kojim su bežali otmičari

On je ubrzo s policajcima odveden na mesto gde su otmičari uhapšeni.- Gde si, srećo tatina - rekao je presrećni Prenković pre nego što je zagrlio dvogodišnju Mašu.Inače, Mašini roditelji govore francuski jezik.

Odlazak kući... Otac Damir izvodi Mašu iz policije
Odlazak kući... Otac Damir izvodi Mašu iz policije

„Invekon gradnja“

NEMAMO PARAZaposleni u „Invekon gradnji“, firmi u kojoj je Prenković direktor, sumnjaju da su devojčicu oteli da bi tražili novac.- Na našu žalost, ne zarađujemo mnogo - kažu u „Invekon gradnji“.

Mašin otac za KurirSAMO ŽELIM MIR

Mašin otac, koga smo sinoć zatekli u stanu, nije bio raspoložen za priču.- Sada samo želim mir i tišinu i da ovo veče provedem sa svojom porodicom. Porodica mi je najvažnija - kazao je on.

Aleksandar VučićPONOSAN SAM NA POLICIJU

Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić pohvalio je rad policije.- Otmica deteta uzbudila je celu javnost Srbije. Ponosan sam na reakciju države i čestitam ministru unutrašnjih poslova i policiji na hitroj i efikasnoj akciji. Pohvaljujem policajce operativce, koji su učinili sve da spasu dete - rekao je premijer Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track