OTAC RADIVOJE: Bože, gde su mi žena i deca?!

U Makedoniji stradala porodica sveštenika iz Beograda

OTAC RADIVOJE: Bože, gde su mi žena i deca?!

Crna Hronika -
Starešini hrama Svetog Save Radivoju Paniću u saobraćajki poginuli supruga Tijana (45), sin (18) i ćerka (10). Radivoje, koji je vozio „reno megan“, sleteo s auto-puta kod Đevđelije, zadobio teške povrede i prebačen je u Skoplje

SKOPLJE - Gde su mi supruga, sin i ćerka?! Bože, šta je s njima?! - očajnički je ponavljao starešina Hrama Svetog Save u Beogradu protojerej - stavrofor Radivoj Panić (54), koji je teško povređen, dok su njegova žena Tatjana (45), sin Nikola (18) i desetogodišnja ćerka Simeona poginuli u saobraćajnoj nesreći u Makedoniji. Kako Kurir saznaje, Radivojeva najstarija ćerka Hristina u poslednji čas je odustala od puta.Nesreća se dogodila juče oko sedam sati ujutru, kad je Panić, koji je upravljao „reno meganom“, na putu Demir Kapija - Ðevđelija udario u automobil ispred sebe, a potom u bankinu i metalni stub pored puta.- Panić je oko ponoći s porodicom krenuo u Grčku, gde je trebalo da drži službe. On je odjednom otpozadi udario u „fijat doblo“ đevđelijskih registracija, a potom prešao u levu traku, sleteo s puta i zakucao se u metalni stub. Od siline udarca automobil je potpuno smrskan - kaže izvor Kurira iz istrage.Na lice mesta ubrzo su došle ekipe Hitne pomoći i policije, ali Panićevoj ženi Tatjani nije bilo spasa.Svestan sve vreme- Bila je mrtva kad su lekari stigli, ništa nisu mogli da urade. Deca su izvučena iz smrskanog vozila i prevezena u đevđelijsku bolnicu. Imali su ozbiljne povrede, kojima su podlegli, uprkos naporima doktora da ih spasu - kaže naš sagovornik.Sveštenik je prevezen u bolnicu u Skoplju i, kako saznajemo, nije životno ugrožen.- Bio je svestan posle nesreće, znao je šta ga je zadesilo. Sve vreme je pitao šta mu je sa suprugom i decom. Policajcima je dao broj svog šuraka da mu jave šta im se dogodilo. Nisam siguran da je svestan toga da su mu deca i žena poginuli. Ne znam kako će preživeti ovu tragediju - kaže Panićev prijatelj.Policajci su pozvali Panićevog šuraka i obavestili ga da je porodica doživela tešku nesreću.

Užas kod Đevđelije...  Auto porodice Panić
Užas kod Đevđelije... Auto porodice Panić

Služba u Grčkoj - On je odmah krenuo za Makedoniju kako bi bio uz Panića i sredio svu neophodnu dokumentaciju - kaže prijatelj.Panić je s porodicom trebalo da ostane tri nedelje u Grčkoj, a izbegnuta je veća tragedija jer je njegova najstarija ćerka Hristina odustala od porodičnog odmora.- Ona nije želela da ide na more, pa je otišla kod dede u Bačku kako ne bi bila sama kod kuće. Ko zna šta bi se dogodilo da je i ona bila u automobilu. Njoj je sada najteže, u jednom trenutku izgubila je skoro celu porodicu. Mora da bude jaka zbog oca, kome je sada njena podrška neophodna - kaže prijatelj.

U Hramu Svetog Save kažu da je Panić trebalo da drži večernje službe za brojne Srbe na grčkom primorju, kao i liturgije sa grčkim sveštenicima.- Od prošle godine naši sveštenici idu u Grčku, Radivoj je i tada držao službe. Sad je trebalo da preuzme dežurstvo od drugog srpskog sveštenika i ostane tamo tri nedelje. Poznajem ga 35 godina, bio je moj cimer dok smo studirali. Hoće srce da mi iskoči! U petak smo se videli na zatvaranju izložbe „Četiri veka doma Romanovih“ u kripti Hrama Svetog Save kojoj je prisustvovao i patrijarh Irinej. Ne znam šta se tačno dogodilo i kako je došlo do nesreće. Čuo sam da Radivoj nije u kritičnom stanju. Trebaće mu snage da sve ovo preživi i oporavi se. Njegovoj ženi i deci neka je večna slava - kažu u Hramu.Inače, Panić je trebalo da krene u Grčku pre desetak dana, ali je to odložio zbog izložbe.Radivoj je sa porodicom živeo u stanu u zgradi parohijskog doma Crkve Svetog Aleksandra Nevskog u Ulici cara Dušana na Dorćolu.Teško i zamisliti- Poslednji put sam se s njim video pre petnaestak dana, a njegovog sina Nikolu video sam veče pre nesreće. Poveo je i ženu, mlađu ćerku i sina, kojima je to trebalo da bude letovanje. Samo da se on oporavi od povreda i od svega što ga je snašlo, teško je to i zamisliti, a kamoli doživeti - naveo je za Kurir sveštenik te crkve.

Očevim stopamaSIN UČIO BOGOSLOVIJURadivoj Panić ranije je s porodicom živeo na Kosovu i služio u Prištini. U Beograd se preselio 2001.- Stalno je išao na Kosovo i obilazio manastire - kažu u Hramu Svetog Save.Sin Nikola nameravao je da krene očevim stopama.- Završio je treći razred Srednje bogoslovske škole u Sremskim Karlovcima. Hteo je da postane sveštenik - kaže prijatelj Radivoja Panića.

Ukleti putSRBI GINU U JULU

Na istoj deonici stradalo je još srpskih državljana. Milanka Banduka (63) iz Nove Varoši poginula je ovog meseca u nesreći na auto-putu Skoplje-Ðevđelija, dok su osmomesečni Andrija Milinković i njegov stric Nikola (24) poginuli jula 2014. između Udova i Demir Kapije.Jula 2013. Matija Šušnjević (11) poginuo je u nesreći na auto-putu Negotin - Demir Kapija.

Slična nesrećaSVEŠTENIK IZ ŠAPCA OSTAO BEZ ŽENE I SINAMaja Piljanović (26) i njen sin Milan(2) poginuli su u februaru, kad je „fijat punto“ kojim su putovali u Bosnu sleteo s puta u selu Štitar kod Šapca i udario u betonski stub. Majin suprug, sveštenik Siniša Piljanović (30), teško je povređen, dok je njihova ćerka V. P. (4) samo pukom srećom prošla s lakšim povredama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track