DEČAK (15) POGINUO U DŽIPU Očajna baka: Umesto male mature spremam mu sahranu!
Foto: Dragana Udovičić

Baka poginulog dečaka u Obrenovcu

DEČAK (15) POGINUO U DŽIPU Očajna baka: Umesto male mature spremam mu sahranu!

Crna Hronika -

Gaga mi je rekao da ide da proslavi rođendan, kaže Slobodanka, čiji je unuk Dragan (15) stradao u džipu zajedno s Stanislavom Petkovićem (23)

OBRENOVAC - Sine, što me ostavi, baka ti kupila nove patike za maturu. Uzela sam ti i leptir-mašnu, samo jednom si je stavio. Rekao si mi da ideš da proslaviš 15. rođendan i nisi se vratio - jecala je baka Slobodanka, čiji je unuk Dragan Tešić (15) poginuo kad je džipom „čiroki“ udario u zid dečje igraonice u Obrenovcu.Pored Tešića, u udesu je poginuo i vozač Stanislav Petković (23) iz Obrenovca. N. M. (15) i A. R. (16), čiji je otac vlasnik slupanog vozila, koji su bili u džipu, lakše su povređeni.

Poginuo na 15. rođendan... Dragan Tešić sa majkom
Poginuo na 15. rođendan... Dragan Tešić sa majkom

Iskopajte raku za mene

Nesrećni mladići su se vraćali iz grada jer je Dragan slavio rođendan. Kako saznajemo, Stanislav je vozio velikom brzinom, a izvor iz istrage dodaje da su mladići najverovatnije bili i pod dejstvom alkohola.U porodici Tešić juče je vladao muk. Stradali dečak inače živi u selu pored Kragujevca s majkom, a u Obrenovac je došao da obiđe oca i baku i da proslavi rođendan. Majka je, kako kažu, samo ležala na podu i od tuge nije mogla ni da govori. Jedino je ponavljala da iskopaju raku i za nju jer neće bez Gage da živi.Samo je Dušanova baka Slobodanka na sav glas plakala. Ona je iz novina saznala za tragediju.- Poslednje što mi je rekao jeste da ide s društvom da proslavi rođendan. I nije se vratio. Šta ću ja bez mog unuka? Kupila sam mu patike koje je nosio samo dva dana, a sad moram da mu kupujem druge za sahranu, šta sam dočekala. Uzela sam sam mu i leptir-mašnu, trebalo je danas da dovede drugove ovde kod nas da jedu tortu. Upisao je srednju dizajnersku školu pre neki dan, imao je dobre ocene - kaže Slobodanka.Nesrećna baka je onda otišla po unukovu sliku i pokazivala nam svog Gagu.- Pogledajte kako je lep, a juče me je učio kako da ga slikam na telefonu. Rekao mi je: „Ajde, bako, slikaj me, da pošaljem mami da vidi kako izgledam.“ Jao, šta će njegov mlađi brat, on ima pet godina i ne zna šta se desilo, stalno pita gde je Gaga - plakala je Slobodanka.

Tek počeo da radi

Komšije drugog stradalog mladića Stanislava Petkovića (23) imaju samo reči hvale za njega.- Stanislav je bio divan mladić, strašno je šta se desilo. Živeo je tu s majkom i starijom sestrom, koja ima dete. Baš smo juče njegova majka i ja pile kafu, ona se hvalila kako je Stanislav počeo da radi i kako on plaća sve račune - kaže prva komšinica ove porodice.Nesrećni Stanislav ima još jednog brata po majci, a majka mu inače radi u staračkom domu u Obrenovcu. Ona je u bolnici bila uz teško povređenog sina.- Doktor joj je rekao da je najbolje da provede što više vremena uz sina i da ga poljubi dok još može, jer šanse da preživi su vrlo male. Imao je unutrašnje krvarenje i slezina mu je izvađena - kaže jedan od komšija.
Užas... Džip velikom brzinom udario u zid zgrade
Užas... Džip velikom brzinom udario u zid zgrade

Automatski menjačUMESTO KOČNICE PRITISNUO GAS?!Stanislav je vozio, a Tešić je sedeo pozadi. N. M. (15) ima prelom ruke, dok je A. R. (16) dobro i obojica su u svesnom stanju. A. R. je kradom uzeo auto od oca.- Nisu se snašli u vožnji jer je automobil automatik i prilično jak, pa je moguće da je vozač pomešao kvačilo s gasom. Na snimku se vidi kako se vozilo zakucalo u zid bez kočenja - kaže izvor iz istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track