DEČAK (6) SE U IGRI OBESIO PERTLOM: Otac isekao ruke jer mu je sin umro!
Foto: Dado Đilas

Tuga u domu obešenog mališana

DEČAK (6) SE U IGRI OBESIO PERTLOM: Otac isekao ruke jer mu je sin umro!

Crna Hronika -

Ocu D. J. juče pozlilo, pa je intervenisala Hitna pomoć. Od tuge i bola za sinom razbijao po kući

BEOGRAD - Pertlu kojom se šestogodišnji Mihailo J. iz Pančeva obesio zavezala je baka na kvaku prozora kako bi ga lakše zatvarala, saznaje Kurir.Šestogodišnji dečak nastradao je u utorak oko 18 sati dok se sa dve godine mlađom sestrom igrao u dvorištu. Mališan se popeo na stolicu, vezao sebi pertlu oko vrata, nakon čega se stolica izmakla i nesrećno dete se obesilo.

Dete vezano pertlom primetio je jedan od komšija s kojim nesrećna porodica deli dvorište, ali, nažalost, nije mogao da mu pomogne. Kako nezvanično saznajemo, istrage povodom ovog slučaja neće biti jer je tužilac zaključio da je reč o nesrećnom slučaju.

Očajni... Rodbina mališana
Očajni... Rodbina mališana

Kvaka prozora

- Pertla koju je dete obmotalo oko vrata bila je zavezana za kvaku prozora radi lakšeg zatvaranja. Dete je u igri drugi kraj pertle, ne sluteći šta može da se desi, obmotalo sebi oko vrata. Kad se stolica pomerila, ili je on hteo sam da siđe s nje, došlo je do tragedije. Nije se mučio. U tužilaštvu je zaključeno da je reč o nesrećnom slučaju, te istrage neće biti - rekao je izvor Kurira blizak istrazi.Dete našao komšijaU domu nesrećnog mališana juče je malo ko mogao da priča o tragediji, dok je oko podneva pozlilo dečakovom ocu D. J., pa je intervenisala Hitna pomoć.- Obešenog Mihaila prvo je primetio komšija, dotrčao je do njega, ali, nažalost, nije mogao da mu pomogne. Čuo sam da su rekli da mu je vratić bio polomljen... Nema reči kojom bi mogli da se opišu tuga i bol koju osećaju roditelji, ali i mi kao rođaci. Nakon saznanja da je ostao bez sina, moj brat, otac dečaka, udario je rukom u prokleti prozor i posekao se, lekari su ga previli, ali šta vredi, njegovom bolu nema kraja. Eto, i danas mu je pozlilo. Sestra mu je davala veštačko disanje i zvali smo Hitnu, odvezli su ga... Ne znam šta će biti s njim, mnogo je voleo Mihaila - objašnjava za Kurir stric nastradalog mališana.
Ocu pozlilo... Rođak nosi povređenog D. J.
Ocu pozlilo... Rođak nosi povređenog D. J.

Otac se isekao

On dodaje da ništa nije bolje ni njegovoj snaji S. J., majci nastradalog dečaka.- Ona na momente nije svesna šta se dogodilo, a na trenutke jauče od bola. U utorak je bila preslava Svetog arhangela Mihaila, naša slava i Mihailov imendan... - kaže naš sagovornik.Tetka dečaka, koju smo zatekli u dvorištu, rekla nam je samo da će dete biti sahranjeno danas u 16 sati na starom groblju u Pančevu.

SudbinaMAJKA I BAKA BILE U KUĆIU dvorištu u kome se dete obesilo živi oko šest porodica, ono je malo uvučeno i ne vidi se sa svih strana.- Dečakova majka i baka bile su u kući, ne sluteći šta se napolju dešava. Neverovatno je da je ovako nešto uopšte moglo da se desi, ali sudbina valjda, ko zna šta je - kaže komšinica unesrećene porodice.

Ništa tužnijeMILO DETEDok je Hitna pomoć u utorak predveče odnosila dečaka na reanimaciju, okupio se veći broj komšija, nekima od njih ta slika ni juče nije izlazila iz glave.- Ništa tužnije nisam video. Nosili su telo dečaka i nadali smo se najboljem, ali, nažalost, Mihailo nam se nije vratio. Pamtićemo ga po njegovoj razdraganoj igri. Bio je milo dete - kaže jedan komšija, koji nije želeo da mu objavljujemo ime.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja