DEČAK (9) SE UTOPIO PRED MAJKOM: Pomozite, moj sin se davi u kanalu!
Foto: Beta

Tragedija kod Zubinog Potoka

DEČAK (9) SE UTOPIO PRED MAJKOM: Pomozite, moj sin se davi u kanalu!

Crna Hronika -
Izvucite ga iz vode, zapomagala je majka Njegoša Rakića (9), koji je stradao ispred kuće

ZUBIN POTOK - Pomozite, molim vas, dete mi je u ledenoj vodi, davi se, ovako je zapomagala Jadranka Rakić, majka devetogodišnjeg Njegoša Rakića iz sela Zupce kod Zubinog Potoka, koji se utopio juče oko podneva u kanalu Ibar-Lepenac. Nesrećni dečak ubrzo je preminuo iako su lekari iz Hitne pomoći, kao i iz bolnice u Kosovskoj Mitrovici uporno pokušavali da ga reanimiraju.Komšija čuo deteKako Kurir saznaje, mališan, čija je kuća u blizini, krenuo je da lovi pastrmku u kanalu u kom je voda ovih dana, posle jakih padavina, nadošla. U jednom trenutku, on je sa obale, koja je na ovom mestu strma, upao u kanal.- Dečaka je u kanalu najpre ugledala majka, koja je počela da zapomaže. Ubrzo je stigao jedan od komšija koji je čuo kako Njegoš doziva u pomoć. On je izvukao iz vode dete koje je davalo znake života. Međutim, voda je veoma hladna i mališan se pored toga što se davio i smrzao, jer je bio najmanje deset minuta u vodi - priča jedan od meštana Zupca.Stigla je i Hitna pomoć iz Zubinog Potoka, lekari su na mestu nesreće pokušali reanimaciju, a onda je dete stavljeno u sanitet i prebačeno u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, gde je još jednom pokušana reanimacija. Nažalost, napori lekara bili su bezuspešni i oko 13 sati je konstatovana smrt.Povukla ga bujicaKomšije kažu da se sve brzo dogodilo.- Njegoš se ovde svakodnevno igrao i često je lovio pastrmku. Međutim, voda je ovde poslednjih dana veoma velika i brza jer je kiša padala danima. Prišao je samoj obali i sekund je bio dovoljan da ga bujica povuče. Najgore je što je njegova majka sve gledala - priča kroz suze komšija. On dodaje da Jadranka, pored Njegoša, ima još troje male dece i samohrana je majka.- Njegoš ima još i starijeg brata i sestru i brata blizanca. Bio je odličan đak i izuzetno pametan dečak. Bio je naš miljenik. Baka mu je preminula nedavno, a on je dedi svaki dan spremao hranu i pomagao mu - priča naš sagovornik.Meštani kažu da je kanal širok nekoliko metara.- Dubok je najmanje metar i po, a voda teče prilično brzo. Struja je jaka, naročito posle velikih padavina. Temperatura vode je oko osam stepeni - kažu naši sagovornici.

Nesreće na rekamaSTRADALA DECAmaj 2014. Trogodišnja A. K. utopila se u reci u mestu Banjski Dvori na severu Kosova. Devojčicu su u vodi pronašli policajci i meštani i odmah je prevezena u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, ali joj spasa nije bilo.maj 2014. Petogodišnji dečak utopio se u velikoj bari nedaleko od Osečine, kad je upao u vodu dok je iz nje pokušavao da izvadi sandalu. Dečaka su pokušali da spasu njegovi brat i drug, ali bezuspešno.april 2014. Trogodišnja Maša i njen brat Martin (1) utopili su se u reci Turiji u selu Bankovac. Deca su nastradala kad su ispala iz ruku majci Biljani.februar 2010. Brat i sestra Nenad (7) i Nataša (6) Perić udavili su se kod Malog Zvornika kada su se okliznuli na seoskom mostu i upali u vodu.

Kanal Ibar-LepenacSNABDEVA SE FABRIKA VODEIz kanala Ibar-Lepenac, koji je otvoren, vodom se snabdeva fabrika vode u mestu Šipolje, u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track