DEMOLIRANA VOZILA SAOBRAĆAJACA U KIKINDI: Ciglama razbijeni prozori na tri privatna automobila
Foto: Sa

Osveta kažnjenog građanina?

DEMOLIRANA VOZILA SAOBRAĆAJACA U KIKINDI: Ciglama razbijeni prozori na tri privatna automobila

Crna Hronika -
Postoje indicije da je počinitelj kažnjeni vozač koji se na ovaj način sveti saobraćajnim policajcima koji su mu napisali kazne, kažu u Policijskom sindikatu Srbije.

KIKINDA - Prozori na tri privatna automobila saobraćajnih policaja PU Kikinda razbijeni su kamenicama, a u Policijskom sindikatu Srbije smatraju da je počinitelj vozač koji im se na ovaj način sveti nakon što su mu napisali kazne!

Da po sredi nije slučajnost već očigledno dobro smišljen vandalski plan, postalo je jasno kad je pre samo nekoliko večeri razbijeno staklo na "opel astri" saobraćajnog policajaca D. Ć. iz Kikinde.

Kako saznaje Kurir, privatan automobil oštećen je na parkingu ispred sedišta Saobraćajne policije kod Vatrogasnog doma:

"D. Ć. je zatekao razlupano zadnje vetrobransko staklo i kamen u kabini automobila. Mom prijatelju saobraćajnom policajcu Z. M. nešto slično desilo se oktobra prošle godine, takođe, na parkingu ispred sedišta saobraćajne policije, i to u toku radnog vremena. Zatekao je razlupano prednje i zadnje vetrobransko staklo na "opel korsi". Kamenicu veličine oko 10 centimetara, našao je u unutrašnjosti automobila", kaže za Kurir prijatelj saobraćajnog policajca Z. M.

On se pribojava da ne počnu da se dešavaju ozbiljniji incidenti i navodi da je pre desetak dana oštećen i automobil marke "fijat stilo" saobraćajnog policajca D. K. iz Kikinde.

Na automobilu je stradalo zadnje staklo, i to ispred njegove porodične kuće. Sasvim je izvesno da ovo nije slučajnost, nego da se da se radi o osobi koja se sveti, jer je više puta sankcionisana zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja.

Istog su mišljenja u Policijskom sindikatu Srbije:

"Policajci su žrtve ovog vandala, a on niti je uhapšen, niti je protiv njega pokrenut postupak. Ukoliko saobraćajci treba da budu žrtve zbog onoga što rade i ako nadležni ne mogu da ih zaštite, kakva se to poruka šalje onima koji odgovorno rade svoj posao u našoj državi", izjavio je Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

(S. U.)

Policajci moraju da budu zaštićeni

Sa ovim slučajem su upoznati i u Nezavisnom sindikatu policije. Navode da je nedavno oštećen i automobil policajca opšte nadležnosti D. M. koji živi u Mokrinu. To ukazuje da problem nije tako bezazlen:

"Naše kolege moraju da budu zaštićene i oko toga nema pogovora. Mi smo već od starešina PU Kikinda zahtevali da preduzmu odgovarajiće mere u cilju otkivanja počinilaca", kažu u Nezavisnom sindikatu policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track