BEZUSPEŠNO: Okončana potraga za nestalom devojčicom iz Sente
Foto: Saša Urošev

Sve oči uprte u hladnu reku

BEZUSPEŠNO: Okončana potraga za nestalom devojčicom iz Sente

Crna Hronika -

SENTA - Barbara Vitez (15) iz Sente koja je 25. novembra pala sa mosta i nestala ispod površine hladne Tise, još nije pronađena, a ekipa Kurira i danas je sa spasiocima nastavila potragu za njom.

14.30 - Sedam i po sati trajala je današnja akcija članova Spasilačkog tima “Tisa” iz Sente. Oni su po izuzetno hladnom vremenu tragali za nestalom petnaestogodišnjom sugrađankom Barbarom Vitez. Njeno telo nije pronađeno:

- Kada smo jutros krenuli, na čamcu nas je zateklo 10 stepeni Celzijusovih ispod nule. Tako promrzle, jedino nam je grejala nada da ćemo naći telo. Oko 14 i 30 sati prispeli smo na pristanište u Senti. U odlasku smo pročešljali bačku, a u povratku banatsku obalu, ali telo nismo pronašli. Pomno smo ispitali i Tisu kod novobečejske brane. Vrata na brani su otvorena. To upućuje na mogućnost da je voda telo, možda, odnela nizvodno. Mišljenja sam da se to, ipak, nije desilo, i da je telo i dalje na dnu Tise. Na vratima brane nalaze se kamere, a na ovoj lokaciji uvek ima pacaroša. Sigurno bi neko primetio nešto sumnjivo. Žao nam je što naša potraga nije urodila plodom, ali se ne predajemo. Nastavićemo da tražimo Barbaru- poručio je Nandor Baranji, predsednik Spasilačkog tima “Tisa”.

10.30 - Članovi Spasilačkog tima “Tisa” iz Sente, stigli su do novobečejske brane, ali telo nestale devojčice nisu pronašli:

-Vrata na brani su otvorena. Moguće je da reka telo voda odnela nizvodno, ili da je još uvek na dnu. Tokom vožnje od Sente do ovog mesta, fokusirali smo se na bačku obalu Tise. Osoba koja upravlja čamcem motri na vodu, a drugi član pretražuje obalu. Čim dospemo gorivo u čamac, i malo se zagrejemo, započećemo povratak uzvodno do Sente. Koncentrisaćemo se na banatsku obalu reke- kaže Nandor Baranji, predsednik Spasilačkog tima “Tisa” iz Sente.

Baranji priznaje da na putu od Sente do novobečejske brane, nikog nisu sreli na vodi, ali ni na obali:

-Veoma je hladno. Nismo uočili ni pecaroše. Zbog plovidbe uzvodno, povratak će biti sporiji. Očekujem da se u Sentu vratimo oko 15 sati- procenuje Baranji i dodaje da je novac za gorivo obezbedila opština Senta.

09.15 - Članovi Spasilačkog tima “Tisa” iz Sente, su tokom protekla dva sata pretražili reku i obale nizvodno od Sente do Mola:

-Sada smo kod bačkog mesta Mol. Zasad ništa sumnjivo nismo primetili. To nas neće pokolebati da nastavimo potragu. Ovu akciju su podržali opština Senta i Centar za socijalni rad. Kolega i ja dajemo sve od sebe - poručuje Baranji.

07.15 - Nešto posle sedam satu ujutro članovi Spasilačkog tima “Tisa” iz Sente, započeli su opsežnu potragu za sugrađankom Barbarom Vitez (15) učenicom prvog razreda Ekonomsko-trgovinske škole u Senti, koja je 25. novembra pala sa mosta i nestala ispod površine hladne vode.

Ovo je deseti dan potrage za devojčicom koja je kobne večeri sa društvom otišla na rođendan, a onda nestala:-Sa pristaništa u Senti, krenuli smo tačno u 7 sati i 15 minuta. Ova akcija podrazumeva pretragu reke, nizvodno od Sente, sve do brane kod Novog Bečeja, u dužini od oko 50 kilometara. Naše oči uprte su u vodu, ali i obale Tise. Jeste sunčano, ali je izuzetno hladno - kaže za Kurir Nandor Baranji, predsednik Spasilačkog tima “Tisa”.

Uskoro opširnije...

(Tekst i Foto: S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track