DETALJI NESREĆE KOD NOVOG BEČEJA: Dečak zaspao kraj pruge, voz ga zakačio i povredio mu glavu
Foto: Saša Urošev

DETALJI NESREĆE KOD NOVOG BEČEJA: Dečak zaspao kraj pruge, voz ga zakačio i povredio mu glavu

Crna Hronika -

NOVI BEČEJ- Dečak N.K. (10) koga je juče popodne udario teretni voz na pruzi Kikinda - Novi Bečej, probudio se u bolnici i prepoznao roditelje koji su došli da ga posete.

Nesreća se dogodila u petak popodne nešto pre 16 sati, kada je prugom na periferiji Novog Bečeja, između ovog mesta i Kumana, prvo prošao crveni ruski putnički voz, a zatim posle 20 minuta, naišlo je šinsko teretno vozilo i udarilo bratovog sina, desetogodišnjeg N.K. Koliko je meni poznato, on je na ovom mestu zaspao kraj šina. Ne znam zašto je tamo sam otišao da se igra. N.K. je zadobio teške telesne povrede u predelu glave­ ovako užasnu tragediju, koja se dogodila u petak popodne, za Kurir opisuje Steva Jovanović (25), stric nastradalog dečaka.

Pokazujući nam deo šina na kojima se još vide tragovi krvi i medicinskih gaza, stric kaže da N.K. nije često išao do pruge, koja je od trošne kuće na periferiji Novog Bečeja, udaljena stotinak metara:

NESREĆA KOD KIKINDE: Dečak povređen na pruzi, sa teškim povredama prebačen u KC Vojvodina­

- Hitna pomoć je brzo stigla na lice mesta nesreće Stavili su ga u plahtu i niz strmi nasip , spustili do sanitetskog vozila.Bilo je strašno. Za tili čas se okupilo puno sveta­, svedočio je stric o nesreći .

U vreme naše posete, dečakovi roditelji Nenad Kiš (30) i Marija Bera (31) nisu bili kod kuće.

Pohitali su u novosadski Klinički centar, gde je N.K. hospitalizovan nakon što je prvo prevezen u zrenjaninsku bolnicu.

U kratkom telefonskom razgovoru sa ocem, po kom i njegov sin nosi ime i prezime, saznali smo da ni Nenad još uvek ne zna šta se tačno desilo:­

- U to vreme nisam bio kod kuće. Suprugu, četiri sina I ćerku prehranjujem nadničeći po tuđim kućama. Strašna vest me je zatekla po povratku sa posla­rekao je Nenad, a onda znatno staloženijim glasom dodao:­

- Supruga i ja smo u bolnici videli sina. Probudio se i prepoznao nas, Malo smo sa njim pričali. Glava mu je zavijena­rekao je dečakov otac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track