DETE ZVER: Bilo mi je dosadno, zapalio sam čoveka iz zabave!

Maloletnik izvršio stravičan zločin u Novom Sadu

DETE ZVER: Bilo mi je dosadno, zapalio sam čoveka iz zabave!

Crna Hronika -

Bilo mi je dosadno pa sam upalio novine i bacio ih na beskućnika, ispričao 12-godišnji dečak u policiji, nesrećni Dragutin Todorčević preminuo u teškim mukama

NOVI SAD - Upalio sam novine i bacio ih na tog beskućnika i njegovog prijatelja. Bilo mi je dosadno i rekao sam drugovima: „Hajde da se malo zabavimo.“ Nisam znao da će da izgori.Ovo je 12-godišnji dečak rekao u policiji posle smrti beskućnika Dragutina Todorčevića (64) iz Futoga, koji je od zadobijenih opekotina preminuo, dok je u požaru teško povređen njegov prijatelj Zoran Todorović. Sa ovim maloletnikom bila su još dvojica 13-godišnjaka, jedan iz Novog Sada, dok se drugi nalazi u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici.Celo telo opečenoTragedija se dogodila u noći između utorka i srede na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu.- Ne znam zašto sam ga zapalio. Nisam imao nikakav motiv, niti sam ih znao. Tako mi je došlo - rekao je maloletnik na saslušanju u policiji u prisustvu majke.On je kazao da je s drugovima te noći šetao gradom kad su ugledali beskućnike.- Piroman je drugarima rekao: „Hajde da se malo zabavimo“, a ova ga dvojica nisu sprečavala, već su stajali sa strane i smejali se tome što radi - kaže izvor iz istrage.

Stradali Todorčević je godinama bio beskućnik i noću je spavao na betonskoj stazi iza prodavnice na Bulevaru oslobođenja.- Kobne noći pijani Dragutin je legao na dušek i pokrio se kartonima, dok je Zoran seo pored njega. Kad je maloletnik bacio zapaljene novine na Dragutina, on je spavao. Vatra je malo zahvatila Zorana, koji je zadobio lake opekotine - saznajemo iz vrha MUP. Todorčević je nekoliko sati kasnije preminuo u bolnici jer mu je 90 odsto kože bilo u opekotinama.Imao je penzijuAnđelka Barać, upravnica Prihvatilišta u Futogu, kaže da su joj poznata oba beskućnika.- Dragutin Todorčević je bio penzioner, radio je nekad kao stolar i stekao penziju od oko 30.000 dinara. Bio je dve godine kod nas i nakon toga je smešten u Dom za beskućnike u Futogu. U domu je upoznao jednu korisnicu, koja je bila alkoholičar kao i on, i oni su otišli - kaže Baraćeva.Drugi beskućnik, Zoran Todorivić, povremeno je dolazio u Dnevni boravak.- I on je alkoholičar. Znao je u prolazu da naiđe u Dnevni boravak kako bi se ugrejao, a takođe je odbijao pomoć - kaže Baraćeva.

Prodao imanje i sve potrošio na alkoholTODORČEVIĆ IMAO PETORO DECE?!Todorčević je pre nego što je postao beskućnik imao imanje, koje je prodao.- Navodno je imao nekoliko žena i, po nekim pričama, petoro-šestoro dece, ali mi za to ne znamo. U alkoholisanom stanju je bio agresivan, čak je i fizički nasrtao na svakoga ko bi mu stao na put. Odbijao je svaki vid pomoći od nas - priča upravnica Prihvatilišta Anđelka Barać.

KRIVIČNA PRIJAVA: Izazivanje opasnosti

Kako saznajemo, iako maloletni piroman iz Novog Sada nije krivično odgovoran, biće podneta krivična prijava za teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa izazivanjem opšte opasnosti, a da li će u daljem postupku biti podneta prijava protiv roditelja, to je na tužilaštvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track