(KURIR TV) DIVLJI TAKSISTI HARAJU BEOGRADOM: Napali direktora Civilne uprave i razbili mu glavu
Foto: Adria Media TV

Drumski razbojnici

(KURIR TV) DIVLJI TAKSISTI HARAJU BEOGRADOM: Napali direktora Civilne uprave i razbili mu glavu

Crna Hronika -

Takozvani „divlji“ taksisti u Beogradu već godinama ugrožavaju egzistenciju ljudi koji se pošteno i zakonito bave ovim poslom prehranjujući porodice, a u poslednje vreme sve je zapaženija njihova bahatost, pa i nasilništvo.

Saša Vasić, direktor Civilne kontrole, koja već godinama vodi evidenciju o takozvanim divljim taksistima u srpskoj prestonici, kako bi se suzbilo njihovo nelegalno poslovanje, brutalno je napadnut u popodnevnim satima na Terazijama, pošto je prethodno fotografisao jednog od nelegalnih taksista.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Vasić je zajedno sa kolegom bio u redovnoj patroli gradom u okviru akcije "Taksisti lopovi - hajde da ih identifikujemo", kada su nešto pre 18 sati uočili vozilo koje je imalo taksi oznaku, ali na registarskim tablicama nije imao slova TX, koja označavaju legalnog taksistu.

Oni su taj automobil fotografisali, ali je ubrzo posle toga Vasićevo vozilo presreli drugi nelegalni taksisti u Makenzijevoj ulici, kod centrale Komunalne policije, i fizički nasrnuli na njega, uz uvrede i pretnje.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

"Nakon fotografisanja tri automobila su nas sustigla, opkolila i blokirala. Iz njih je izašlo više muškraca koji su počeli da udaraju po našem vozilu. Pripadnici Komunalne policije su primetili gužvu i izašli da vide šta se dešava. I ja sam izašao iz kola, a jedan od napadača je počeo da preti Komunalnim policajcima, a mene je glavom udario u predelu usne. Pretio mi je da će mi spaliti auto, da će me ubiti. Iznenadila me je reakcija Komunlanih policajaca, koji su insistirali da se mi svi sklonimo jer ugrožavamo saobraćaj, ne pokušavajući da utvrde šta se zapravo dešava. Potom smo nastavili vožnju, a napadači su nas pratili još neko vreme i nestali", kaže za Kurir vidno potreseni Vasić.

On dodaje da je o svemu obavestio regularnu policiju, a u razgovoru za Kurir potvrdio je da ga ovakvi napadi neće zastrašiti niti usporiti rad Civilne kontrole, kojoj je cilj da istraje u borbi protiv nelegalnih taksista, kao jednom od velikih problema Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track