DOK SU RISTIĆI MIRNO SPAVALI: Novakovom tastu i tašti ukrali 3.000 dolara
Foto: Marina Lopičić

Pljačka u kući roditelja Jelene Đoković

DOK SU RISTIĆI MIRNO SPAVALI: Novakovom tastu i tašti ukrali 3.000 dolara

Crna Hronika -
Nepoznati lopov upao u kuću Vere i Miomira Ristića dok su oni spavali na prvom spratu. Izvršio je premetačinu u prizemlju i pobegao sa parama iz Ristićeve tašne i narukvicom njegove supruge

BEOGRAD - Nepoznati lopov ili više njih, koji su u noći između 27. i 28. avgusta upali u kuću tasta i tašte Novaka Ðokovića u luksuznom naselju u Jajincima, nije ukrao samo skupoceni nakit već je pobegao i sa većom količinom novca, saznaje Kurir.Prema rečima našeg dobro obaveštenog izvora, provalnik je pored biserne narukvice Novakove tašte Vere Ristić, iz torbe njenog supruga Miomira ukrao 3.000 američkih dolara.

Jutarnji šok- Sve se dogodilo dok su Ristići spavali. Lopov je obio katanac na dvorišnoj kapiji, a zatim i bravu na balkonskim vratima, nakon čega se obreo u prizemlju kuće. Izvršio je premetačinu po stanu i u torbi Novakovog tasta našao tri hiljade dolara, a iz kutije za nakit koja je stajala na policiji ukrao je nakit Đokovićeve tašte. Dok je to trajalo, supružnici Ristić su spavali na spratu i nisu ništa čuli. Ništa nije primetio ni neko od komšija. Pretpostavljamo da je provalnika neko čekao napolju - navodi naš sagovornik.Ujutro se prvi probudio Novakov tast, koji je zatekao ispreturane stvari kada je sišao u prizemlje.- Čovek je odmah ustanovio da mu nedostaje novac, a ubrzo i da je nestala skupocena narukvica njegove supruge. Pored novčane vrednosti, ovaj komad nakita ima i sentimentalnu vrednost... Pljačka je uznemirila Ristiće, nije nimalo prijatno doživeti tako nešto - kaže izvor Kurira.Tipovana provalaPolicija je obavila uviđaj i odmah krenula u potragu za provalnicima.- Pažljivo su pregledani kuća i ulaz ispred nje u potrazi za tragovima. Takođe, pregledaju se kamere sa komšijskih kuća, neka saslušanja su obavljena, a neka tek predstoje. U svakom slučaju, u pitanju je tipovana provala. Lopovi su znali u čiju kuću upadaju i verovatno su se detaljno pripremili za upad. Utoliko će biti teže ih otkriti, ali tek smo na početku posla - rekao je za Kurir izvor iz istrage.

MatematikaJEDNIM POENOM NADOKNADI ŠTETUŠtetu koju je pretrpela porodica njegove supruge, u vrednosti od oko četiri hiljade evra, najbolji teniser današnjice Novak Ðoković zaradi praktično za nekoliko sekundi. Samo pojavljivanje broja jedan na nekom turniru vredi neuporedivo više nego što su lopovi odneli iz kuće, a Novak ukradeni novac i nakit praktično zaradi jednim uspešnim forhendom, bekhendom ili dobrim servisom.

Poznati koje su pokrali lopovi upadali im u stanove, vikendice, kuće- Jun 2015 - Na Bukulji opljačkana kuća folk pevačice Vesne Zmijanac, lopovi odneli stvari u vrednosti od 10.000 dolara - skupocene tašne, cipele, nakit, brendirane haljine, vaze, pepeljare- Januar 2015 - Nepoznati lopovi pokrali vikendicu glumice Jelisavete Seke Sablić (72) na Crnogorskom primorju, na Rosama. Lopovi odneli kućne aparate i napravili veliku štetu- Septembar 2014 - Opljačkan stan glumca Branka Milićevića Branka Kockice na Vračaru. Ukradeni su četiri ručna sata, dva laptopa, prstenje i revolver koji je pripadao Brankovoj supruzi- Novembar 2012 - Pokradena vikendica slavnog glumca Velimira Bate Živojinovića u Koraćici u Mladenovcu. Lopovi odneli dve puške, pištolj i veću količinu zlatnog nakita- Mart 2010 - Folk pevaču Draganu Kojiću Kebi opljačkana porodična kuća u beogradskom naselju Bežanijska kosa. Lopovi odneli sef sa dragocenostima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track