PLAVUŠA PLJAČKALA S DEČKOM: Krala po salonima u Beogradu, a kod kuće prevozila maline!
Foto: Facebook I Printskrin

Uhapšena Kragujevčanka Aleksandra Pejdo (36)

PLAVUŠA PLJAČKALA S DEČKOM: Krala po salonima u Beogradu, a kod kuće prevozila maline!

Crna Hronika -
Njoj se zasad na teret stavlja deset krađa u frizerskim salonima u Kragujevcu i Beogradu, ali se sumnja da je „operisala“ i u drugim gradovima. Policija uhapsila i saučesnika Aleksandre Pejdo, njenog momka Darjana Milutinovića (30)

KRAGUJEVAC - Policija je identifikovala i uhapsila Aleksandru Pejdo (36) iz Kragujevca zbog sumnje da je upravo ona misteriozna plavuša koja je harala po frizerskim salonima i pljačkala žene, o čemu je Kurir nedavno pisao!Kako saznajemo, uhapšen je i njen dečko Darjan Milutinović (30), koji je, dok je ona uzimala novčanike mušterija u salonu, Aleksandru čekao ispred, a onda joj pomagao da sa ukradenih platnih kartica podiže novac. Par je uhapšen u Kragujevcu, a Aleksandri se zasad na teret stavljaju četiri krađe u Kragujevcu i šest u Beogradu.Uzimala novčanikeMeđutim, kako Kurir nezvanično saznaje, istraga se nastavlja u Kruševcu jer se sumnja da je u tom gradu, kao i u Trsteniku i Vrnjačkoj Banji, Pejdo poharala najviše salona.- Tokom jula i avgusta, kako se sumnja, ona je ulazila u frizerske salone, predstavljala se kao mušterija i koristeći neopreznost prisutnih krala novac i platne kartice - saopštila je policija.Kurir je, podsetimo, nedavno objavio snimke iz dva prestonička frizerska salona na kojima se vidi kako uhapšena plavuša mušteriji uzima novčanik i hladnokrvno odlazi.- Uglavnom je radila po istom principu. Ulazila je u salon, predstavljala se kao mušterija i raspitivala uglavnom o farbanju kose. Najčešće je zakazivala termin u kom je, kako je tvrdila, planirala da dođe, a istovremeno je koristila nepažnju zaposlenih i drugih mušterija i uzimala novčanike - objašnjava izvor Kurira iz istrage.

Glumila trudnicuKamere za video-nadzor, osim u Beogradu i Kragujevcu, snimile su Aleksandru Pejdo i njenog saučesnika i u Boru. Vlasnik jednog frizerskog salona na Dorćolu ispričao je za Kurir kako je 3. avgusta oko 15 sati Aleksandra mušteriji ukrala novčanik, u kojem su, osim 2.000 dinara, bila i dokumenta i radna dozvola za Sloveniju.

- Ušla je i svoju torbu stavila na stočić na kojem je bio novčanik našeg klijenta. U neposrednoj blizini sedeo je njegov drug. Rekla je da je trudna i želela je da zakaže farbanje, ali da se pre toga dogovori o boji - ispričao je Miroslav Jokimovski.Kako je objasnio, kamere su zabeležile trenutak kada je plavuša uzela novčanik i stavila ga u svoju torbu. Nekoliko sati posle pljačke na Dorćolu policiji je prijavljena identična pljačka i u Ruzveltovoj ulici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track