DOLIJALI LOPOVI: Srbi ojadili zlatare za milion evra!
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Uhapšena banda koja je harala po Italiji

DOLIJALI LOPOVI: Srbi ojadili zlatare za milion evra!

Crna Hronika -

BERGAMO - Italijanska policija razbila je srpsku bandu koja je harala po Italiji i uhapsila šest osoba. Među uhapšenima nalaze se Jubo A. (37) , Feta B. (27), Leonardo P. (32) , Katalin R. (29), Almir S. (31) i Avdija S. (35) koji se sumnjiče da su pljačkali juvelirnice.

Oni su bili nastanjeni u kampovima u Rimu i Napulju, odakle su putovali po Italiji i počinili šest velikih krađa tokom 2015. godine. Srpski lopovi povremeno su odlazili i do Splita, prenose italijanski mediji. Procenjena materijalna šteta je oko milion evra, a ukradene stvari krili su u kontejnerima.

- Sumnja se da su umešani u pljačku u "Stevanela" juvelirnici u Veroni , koju su obili uz pomoć malja. Ušli su kroz prozor i odneli dragocenosti vredne 150. 000 evra, pa pobegli luksuznim automobilima "mercedesom C klase" i "audi A4 karavan" - navodi se u medijima.

Takođe, sumnjiče se da su u februaru iste godine iz jedne zlatare odneli nakit u vrednosti od 50.000 evra.

- Tek treća krađa u Bergamu navela je inspektore da shvate da iza svih ovih razbojništava stoji ista grupa. Pregledom bezbednosnih kamera utvrđeno je da lopovi tokom bekstva uvek koriste jedan isti automobil, sa oštećenjem na zadnjem levom točku - navodi se u medijima i dodaje da su lopovi ukrali i automobil "fijat marea".

Kamere postavljene na banci uspele su da snime tablice "mercedesa" korišćenog tokom krađe, pa se ispostavilo da je reč o automobilu koji pripada izvesnoj ženi na čije je ime registrovano čak 200 vozila. Srpski razbojnici uhapšeni su u sredu, a traga se za sedmim članom bande za koga se sumnja da se nalazi u Bergamu, a veruje se da im je on logistički pomagao.

(J.I./Bergamonews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja