KRENUO IM U SUSRET Žurili na svirku, zalutali pa poginuli u sudaru sa domaćinom!
Foto: Saša Urošev

Teška saobraćajna nesreća

KRENUO IM U SUSRET Žurili na svirku, zalutali pa poginuli u sudaru sa domaćinom!

Crna Hronika -

Jezivo U stravičnom sudaru dva automobila nastradali su Dragan Hajdin (39) iz Kanjiže i Kikinđani Nikola Radin (42) i Jovana Kojić (19), maturantkinja ekonomsko-trgovinske škole

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći nadomak Kanjiže poginuli su vozač „mercedesa“ Dragan Hajdin (39) iz Kanjiže i Kikinđanin Nikola Radin (42), koji je upravljao „fordom fokusom“. Osim njega, život je izgubila i maturantkinja ekonomske škole iz Kikinde Jovana Kojić, koja je 9. juna trebalo da proslavi 19. rođendan. U jezivom sudaru dva vozila u subotu uveče na raskrsnici Mala pijaca lakše je povređena Draganova supruga Maja Hajdin (30), a teže njihov kum, Beograđanin Aleksandar Pivić (36), koji je s njima bio u „mercedesu“. Lekari subotičke bolnice bore se za život Miroslava Popova (46) iz Kikinde, zeta nastradalog Nikole Radina.Kobne večeri Nikola, Miroslav Popov i Jovana Kojić pošli su iz Kikinde na dogovorenu svirku koja je bila zakazana u okolini Kanjiže, na salašu Tandari, gde se održavao međunarodni preferans turnir, ali su otišli u pogrešnom pravcu. Kad su shvatili da su pogrešili, čuli su se telefonom s organizatorima i krenuli nazad. Na nepreglednoj raskrsnici regionalnog puta prema Horgošu i lokalnog puta na njih je velikom brzinom naleteo „mercedes“ kojim je upravljao Dragan Hajdin. Od siline udarca „fokus“ s troje muzičara prevrćući se sleteo je s kolovoza i zaustavio se u njivi kraj nasipa, dok je „mercedes“ preprečio kolovoz.

Ožalošćeni. Radovan i Milica Petrov sa Jovaninom slikom
Ožalošćeni. Radovan i Milica Petrov sa Jovaninom slikom

Spremali je za maturu

Dan nakon tragedije, u rodnoj kući Jovane Kojić muk i neverica. Otac Predrag, majka Dragana i šest godina starija sestra Dejana zanemeli su od tuge i bola. Zalivajući suzama sliku mlađe unuke, Radovan i Milica Petrov smogli su snage da progovore o strašnoj tragediji.- Što mene bog nije uzeo umesto Jovane. Bila je naša mezimica. Dete za primer. Spremali smo je za maturu i 19. rođendan. Pevala je kao anđeo - ispričao je njen deda Radovan.Ni ujak nastradale devojke Dragiša Petrov, pripadnik Žandarmerije, nije uspevao da zadrži suze.- Ovakav splet nesrećnih okolnosti je nezamisliv. Prošao sam tri rata, preturio preko glave razne situacije na poslu, sahranio mnoge kolege, ali ovakav bol nisam u stanju da podnesem. Jovana je u subotu sa mnom trebalo da ide u Novi Sad da kupi matursku haljinu. Pripremala se za fakultet, radovala se maturi... Prethodno veće proslavili smo 25 godina braka zeta i moje sestre. Jovana nam je svojim glasom razgalila srca. Ona je prvo propevala, pa progovorila - s mukom je govorio ujak.Milicu Popov, suprugu teško povređenog Miroslava i sestru poginulog Nikole Radina, pronašli smo na putu ka Kikindi dok su se vraćali iz subotičke bolnice.- Brat i moj muž su zajedno svirali, a nedavno im se priključila Jovana. Ništa te večeri, pre odlaska na svirku, nije ukazivalo na tragediju. Strahujem za supruga. Lekari su mi rekli da ima brojne povrede i unutrašnje krvarenje. Srce mi se kida od bola za bratom. Snajka Jelena i njihov sin ostali su sami - jecala je neutešno Milica.Tata moj, bio si mi sveMarko, sin nastradalog Nikole Radina, oprostio se od oca dirljivom porukom na Fejsbuku koja nikog nije ostavila ravnodušnim.- Tata moj, legendo, ljubavi, srce moje... Znaš da te najviše volim. Bio si mi sve. Svi su te voleli i cenili kao velikog muzičara i kolegu. Počivaj u miru. Uvek će te voleti tvoj sin najviše - napisao je dečak koji je na kraju oproštajne poruke stavio srce.

Ostavio troje deceDAN PRE SMRTI KRSTIO DETEDragan Hajdin sin je poznatog privrednika Dušana Hajdina, vlasnika porodične fabrike za preradu začinske paprike i sušenog povrća „SD Martonoš“. On je bio i potpredsednik FK Potisje iz Kanjiže.- Dragan je sa suprugom Majom i kumom obišao te večeri učesnike preferans turnira jer njegov otac Dušan vodi Preferans klub Kanjiža. Spletom nesrećnih okolnosti, slavlje se za tili čas pretvorilo u jezivu tragediju. Da bude tužnije, prethodnog dana, u petak 13. maja, obavljeno je krštenje Draganovog najmlađeg deteta - ispričali su meštani Kanjiže.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja