DOŠLE IZ BEČA NA NOVU GODINU, STRADALE OD PLINA: Studentkinje iz Orašja bile nerazdvojne
Foto: Privatna Arhiva

OTROV: Tragedija u bosanskom selu Orašju uoči nove godine

DOŠLE IZ BEČA NA NOVU GODINU, STRADALE OD PLINA: Studentkinje iz Orašja bile nerazdvojne

Crna Hronika -

Studentkinje Marija Damjanović (21) i Magdalena Dominović (21) nastradale su najverovatnije usled trovanja gasom koji je iscurio iz peći

ORAŠJE - Bosanski mediji su preneli da su nesrećne devojke živele i radile u Beču, gde su se upoznale tokom školovanja, a prijateljstvo su potom nastavile i na studijama.U selo Orašje i naselje Donja Mahala kod Marijinih roditelja doputovale su u petak kako bi proslavile Novu godinu. Smrt ih je zatekla na spavanju, a tela nesrećnih devojaka pronašao je tek sutradan Marijin otac Zvonko Damjanović. On je kroz prozor primetio da devojke nepomično leže u krevetu uprkos njegovom neprekidnom dozivanju i kucanju na vrata.- Kada je nogom razvalio vrata i upao u sobu, one su već bile mrtve. Plin ih je prvo omamio, a potom i ugušio na spavanju - ispričale su komšije Damjanovića lokalnim medijima.Hitna pomoć je po dolasku mogla samo da konstatuje smrt nesrećnih devojka, a policija je po dolasku poslala tela na obdukciju i zaplenila peć za koju se pretpostavlja da je izazvala njihovu smrt.- Planirale su s društvom da proslave Novu godinu u jednom lokalnom klubu. Iza Marije su ostali roditelji, tri brata i sestra, a iza Magdalene, koja je takođe poreklom iz Bosne, roditelji, brat i sestra - navele su komšije.Obe devojke su poreklom iz Bosne, a njihovi roditelji su nakon raspada Jugoslavije emigrirali u Austriju, gde su obe devojke odrasle i školovale se.

Otac sumnjaNE VERUJE DA JE PLIN KRIVZvonko Damjanović, otac nesrećne Marije, izjavio je za bosanske medije da ne veruje da je neispravna peć, odnosno curenje plina krivac za smrt njegove ćerke i njene drugarice. On, međutim, nije hteo da kaže ništa više od toga, već samo da će sačekati nalaz obdukcije, koja bi trebalo da otkrije tačan uzrok smrti.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track