EKSKLUZIVNO Ovo je terorista Jordanac koji je pokušao da sruši avion za Beograd!
Foto: čitalac Kurira

EKSKLUZIVNO Ovo je terorista Jordanac koji je pokušao da sruši avion za Beograd!

Crna Hronika -
Prava drama se odigrala danas na letu iz Frankfurta za Beograd. Američki državljanin sa imenom Laken, koji je poreklom iz Jordana, pokušao je da tokom leta otvori vrata i sruši avion Lufthanze, saznaje Kurir

U avionu su, između ostalih, bili i igrači rukometnog kluba "Vojvodina".

"Laken je želeo da otvorio vrata i izazove haos. Sve vreme je govorio kako je izgubio razum i da želi da svi odemo kod Alaha. Situacija je bila napeta. Nesreća je, srećom, sprečena. Lakena su obuzdali igrači rukometnog kluba "Vojvodina" i avion je bezbedno sleteo u Beograd", priča izvor Kurira.

Predsednik Rukometnog kluba Vojvodina Milan Djukić rekao je da je putnik koji je izazvao problem izgledao sumnjivo još prilikom ukrcavanja, a negde na sredini leta pokušao je da otvori vrata kabine u čemu su ga sprečili kabinsko osoblje, pomoćni trener Vojvodine Milan Mirković i rukometaš Aleksej Rastvorcev.

Foto: Čitalac Kurira
Foto: Čitalac Kurira

Putnika su do kraja leta čuvali Mirković i Rastvorcev, a avion "Lufthanze" je bezbedno sleteo u 12.45, kada su i ostali putnici saznali za incident, nakon što im je to saopštila policija.

Kako saznajemo američkom državljaninu, poreklom iz Jordana, na predlog Trećeg osnovnog tužilaštva određeno je zadržavanje 48 sati zbog izazivanja opšte opasnosti.

(B.K./S.V./Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja