DRAMA U BEOGRADU Vatrogasci: Izvukli smo baku (90) iz vatre u poslednji čas!
Foto: Stefan Jokić

Vatrogasci spasli život starici

DRAMA U BEOGRADU Vatrogasci: Izvukli smo baku (90) iz vatre u poslednji čas!

Crna Hronika -
Dozivao sam je: „Budite tu, evo stižemo do vas“, stavili smo je u invalidska kolica i izneli iz zapaljenog stana, kaže spasilac Zoran Zarvić

BEOGRAD - Ceo stan je goreo, a preplašena baka nalazila se na terasi i jedva se držala na nogama. Jedino mi je bilo bitno da što pre dođemo do nje kako bismo je spasli. Stavili smo je u invalidska kolica i izneli.Ovako počinje razgovor za Kurir Zoran Zarvić (35) iz vatrogasno-spasilačke jedinice Zemun, koji je s kolegom Ljubomirom Batasom (35) juče ujutru iz zapaljenog stana spasao teško pokretnu baku M. M. (90).Požar je izbio je juče oko 5.30 na sedmom spratu višespratnice u Ulici Otona Župančića na Novom Beogradu.- Kad smo ušli, stan je goreo. Baku sam video na terasi i jedino mi je bilo u glavi da što pre dođem do nje jer je bila veoma uplašena. Gasio sam požar u pravcu terase kako bih joj što pre prišao. U jednom trenutku plamen me je okružio sa svih strana i osetio sam kako me rame boli - priča u jednom dahu hrabri vatrogasac Zarvić.Jedva je disalaOn dodaje da je pokušavao da komunicira sa ženom.- Dozivao sam je: „Bako, budite tu, evo stižemo do vas“, a ona, s obzirom na to da je polupokretna, jedva je disala i stajala na nogama. Kad me je opekotina na ramenu zabolela, pustio sam kolegu Batasa da ide ispred mene i on je uzeo baku s terase, stavio je u invalidska kolica i izneo je iz zgrade - objašnjava Zarvić.Živa je, izvucite jeKomšije kažu da je M. M. bila sama u stanu, ali da ju je sin koji živi u susednoj zgradi redovno obilazio, kao i da je požar prvi primetio mladić koji živi na petom spratu.- On je došao prvi, razvalio je vrata i baki rekao da uzme mokru maramicu i da izađe na terasu da sačeka pomoć. U hodniku je bilo toliko dima da se ništa nije videlo. Čula sam kako je neko vikao: „Živa je, izvucite je“ - rekla je za Kurir stanarka Vesna Bojić i dodala da je unutrašnjost stana potpuno izgorela.- Sumnja se da je požar izazvala lampa u spavaćoj sobi - kaže izvor iz istrage. Baka je u teškom stanju i zadržana je u bolnici, dok je vatrogasac pušten kući.

Izgoreo ceo stan... Zgrada na Novom Beogradu
Izgoreo ceo stan... Zgrada na Novom Beogradu

Nije mu prvi putDECENIJU SPASAVA ŽIVOTEVatrogasac spasilac Zoran Zarvić kaže da je više od 11 godina u službi i da mu ovo nije bio prvi put da nekom spase život, ali ističe da pored toga svaki vatrogasac na prvom mestu mora da čuva sebe jer u suprotnom nema ko da pomogne onima koji su u požaru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track