DRAMA U NIŠU: Molim vas, spasite mi ženu iz reke!
Foto: Milica Milovanović

Vapaj čoveka izvučenog iz Nišave

DRAMA U NIŠU: Molim vas, spasite mi ženu iz reke!

Crna Hronika -
Borba za život: Nađite je, izvucite je što pre. Ona je ostala u vodi, vikao je očajni Srđan Martinović (44) nakon što su ga spasioci izvukli na obalu, a supruga Vesna (47) nestala

NIŠ - Nađite je, molim vas, nađite je! Spasite i izvucite moju ženu iz vode - očajnički je jaukao Srđan Martinović (44) iz Niša neposredno nakon što su ga iz Nišave izvukli spasioci, dok je njegova nevenčana žena Vesna Jugović (47) nestala u nabujaloj reci.Srđan je juče oko 13 sati pod još nerazjašnjenim okolnostima upao u Nišavu u blizini TC „Roda“ sa suprugom Vesnom, s kojom je šetao psa pored reke.

Vesna prva upala?

Prema prvim informacijama, ona se okliznula, a Srđan je pokušao da je spase, pa je i on upao u vodu. Vidan Jovanović, koji se nalazio u neposrednoj blizini mesta tragedije, kaže da ne zna kako su se ovi ljudi našli u vodi.- Pecao sam kad sam čuo neko zapomaganje, pa sam dotrčao do obale. Video sam muškarca kako već potpuno malaksao pokušava da se domogne obale. Bio je na oko četiri metra od kopna, ali bi se sigurno udavio da mu nismo priskočili u pomoć. Pomogao sam vatrogascima koji su u međuvremenu došli da ga izvuku iz reke. Ne znam ko je, nisam ga viđao ranije - rekao je Jovanović.Očajnom davljeniku prvu pomoć je pružio jedan od policajaca, koji je od okupljenih građana tražio suvu odeću jer se Martinović tresao, što od šoka, što od hladnoće. Brzo je stigla ekipa Hitne pomoći i kolicima ga popela do obale i ambulantnog vozila jer je ovaj deo priobalja Nišave nepristupačan za saobraćaj. Dok ga je medicinsko osoblje prenosilo, on nije prestajao da zapomaže za ženom.

Potraga za ženom

Meštani kažu da ne poznaju ovaj par.- Videli smo da šetaju psa, rotvajlera. I dalje trčkara bespomoćno, traži ih. Šta se desilo, ne znamo, ne poznajemo ih - rekli su ovi ljudi.U toku je potraga za ženom koja je nestala u reci.- Pretražujemo reku, ali nestaloj ženi zasad nema ni traga - kazao je izvor iz istrage.
Nestala bez traga... Vatrogasci u potrazi za Vesnom Jugović
Nestala bez traga... Vatrogasci u potrazi za Vesnom Jugović

Povećan vodostajNIŠAVA OPASNA PO ŽIVOTTopljenje snega sa okolnih planina dovelo je do porasta vodostaja Nišave.- Ne verujem da je ženu reka odnela dalje, u blizini mesta gde je upala ima i nekih pećina, virova, moguće je da se tamo zaglavila - rekao je jedan od dobrih poznavalaca reke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track