DRAMA U NOVOM SADU: Ukrao automobil, pa ranio policajca!

Razbojnik uhapšen posle potere

DRAMA U NOVOM SADU: Ukrao automobil, pa ranio policajca!

Crna Hronika -
Kao na filmu Đuricu Vračarića kradljivac kola pogodio u rame. U akciji hapšenja Jožef E. zapucao na policiju, koja je uzvratila paljbom i ranila ga u stomak

NOVI SAD - Saobraćajni policajac iz Srbobrana Đurica Vračarić (44), zaposlen u novosadskoj policiji, ranjen je juče oko 16.30 sati, kada je na njega pucao Jožef E., koji je prethodno ukrao automobil u Srbobranu.

Za napadačem je organizovana velika potera i uhapšen je oko 18.30 u dvorištu kuće u Feketiću, a prilikom razmene vatre s policijom razbojnik je ranjen u preponu, dok Vračarić, na sreću, nije životno ugrožen.Vračarić je dobio dojavu da je ukraden automobil marke „sitroen ksara“. S kolegom iz saobraćajne patrole ubrzo je locirao ukradena kola, koja su krenuli da prate.

Podrška... Policajci uz kolegu
Podrška... Policajci uz kolegu

Izleteo s puta- Lopov je krenuo putem Novi Sad - Subotica. U jednom trenutku primetio je da ga prati policijski automobil, pa je dodao gas. Međutim, usled velike brzine, u blizini Feketićke petlje izgubio je kontrolu nad vozilom i sleteo s puta - objašnjava Kurirov izvor.Prema njegovim rečima, Vračarić je prišao automobilu i rekao kradljivcu da izađe.- Međutim, on je ispalio dva metka ka saobraćajcu, od kojih ga je jedan pogodio u rame. Razbojnik je pobegao, ali ubrzo se cela novosadska policija digla na noge. U poteru su uključeni i psi tragači, pa je napadač ubrzo uhapšen - rekao je naš izvor.

Posetili ranjenika... Stefanović i Veljović ispred KC Novi Sad
Posetili ranjenika... Stefanović i Veljović ispred KC Novi Sad

Posetio ga ministarRazbojnik se sakrio u dvorištu kuće u Feketiću.- Policija je ga ubrzo okružila, ali on nije hteo da se preda. Izvadio je pištolj i ponovo zapucao, pa je policija uzvratila. Pogođen je u preponu, taman toliko da ga inspektori privedu. Ubrzo je ustanovljeno da se zove Jožef E. i da je iz Srbobrana, odakle je i ranjeni policajac - objasnio je naš sagovornik.

Posetili ranjenika... Stefanović i Veljović u bolnici
Posetili ranjenika... Stefanović i Veljović u bolnici

Policajca Vračarića posetio je ministar policije Nebojša Stefanović, koji je istakao da će zatražiti najstrožu kaznu za napadača Jožefa E. kako bi pokazao da policajci nisu glineni golubovi.

Da se ne zaboraviSMRT POLICAJCA GRANDIĆASaobraćajni policajac Vladimir Grandić (31) iz Novog Sada nastradao je aprila 2009. u obračunu sa četvoricom razbojnika, koje je pokušao da uhapsi pošto su prethodno opljačkali zlataru „Mališa“ u Zrenjaninu. Grandić je presreo lopove na benzinskoj pumpi „Minut“ na auto-putu Beograd - Novi Sad i pokušao da ih uhapsi, ali pljačkaši su zapucali i naneli mu smrtonosne povrede. Ubica policajca osuđen je na 20 godina robije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track