DRAMATIČNA POTRAGA DUNAVOM: Nestalu devojčicu traže kolege veslači, ronilaca Žandarmerije još nema!
Foto: Marina Lopičić

Novosađani na nogama

DRAMATIČNA POTRAGA DUNAVOM: Nestalu devojčicu traže kolege veslači, ronilaca Žandarmerije još nema!

Crna Hronika -

K.K. (16) iz Novog Sada, veslačica V. K. Danubius 1885, nestala je u subotu pre podne na Dunavu u Novom Sadu, a iako je to bilo najavljeno, u potragu za njom još se nisu uključili ronioci Žandarmerije iz Beograda.

Kako javlja reporter Kurira sa lica mesta, za nestalom devojčicom intenzivno tragaju njene kolege iz Veslačkog kluba "Danubius 1885", ali i građani koji su se samostalno organizovali i svojim čamcima pretražuju Dunav.

"Ronioci Žandarmerije još nisu došli u Novi Sad. Rečeno je da prate situaciju (struju i vodu) i u odnosu na njen razvoj odlučićemo o daljoj potrazi", rečeno je Kuriru u Birou MUP.

Da podsetimo, ona je juče zajedno s grupom veslača imala redovan trening na Dunavu kod Štranda, gde je i sedište kluba.

- Ona je vozila čamac jednosed. Odjednom se izdvojila iz grupe i nestala. Trener i njene kolege odmah su krenuli u potragu, a alarmirana je i policija. Ubrzo su došli i ronioci, koji su u međuvremenu našli njen čamac - kaže naš sagovornik iz istrage i dodaje:

- Na osnovu prvih informacija, moguće je da je veslačica naletela na parkiranu baržu jer je vozila okrenuta leđima, pa se njen čamac prevrnuo. Ona je istog trenutka ispala u ledenu vodu, a na tom mestu je veliki vir.

Roditelji i prijatelji došli su juče na Štrand i čekali rezultate potrage, koja nažalost ni danas nije donela rezultate.

(Tekst i Foto: Slađana Stojanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track