KOBNA SVIRKA Drugovi ispratili Jovanu uz pesmu „Imam jedan život“
Foto: Saša Urošev

Ispraćaj i sahrana tragično nastradale maturantkinje

KOBNA SVIRKA Drugovi ispratili Jovanu uz pesmu „Imam jedan život“

Crna Hronika -

Srce da prepukne Od Jovane Kojić (19), koja je poginula kod Kanjiže, oprostili se najmiliji, đaci njene ekonomsko--trgovinske škole na grobu otpevali pesmu Ane Bekute

Nepregledna reka ljudi juče je na večni počinak ispratila Jovanu Kojić (19) iz Kikinde, maturantkinju ekonomsko-trgovinske škole, koja je u subotu poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Kanjiže, na putu do zakazanog muzičkog nastupa.Od uvek nasmejane devojke anđeoskog glasa, pred kojom je tek bila budućnost, oprostili su se roditelji Dragana i Predrag, starija sestra Dejana, rodbina, prijatelji, ali i svi učenici i profesori njene škole.

Jauci parali neboNekoliko sati pre sprovoda iz Novog Sada je u belom kovčegu dopremljeno telo tragično nastradale devojke. Bolni jauci najmilijih zaparali su nebo kad je nakratko kovčeg ispred njene kuće otvoren, a onda odnet u kapelu.Suza je suzu stizala dok je o najboljoj drugarici biranim rečima govorila Jasmina Budač:- Jovanu, moju Jodžu, poznajem od rođenja. Od malih nogu smo bile nerazdvojne. Uvek smo se držale zajedno. O svemu smo se poveravale jedna drugoj, zajedno radovale i tugovale. Gde si sad, da me utešiš? Gde si sad kad si mi najpotrebnija? Danas je dan rastanka, ali još uvek tražim deo tvog zagrljaja. Nismo se samo smejale rečima poznate pesme, smejale smo se životu i vezale za slobodu. Jovana, počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju - neutešno jecajući poručila je Jasmina najboljoj drugarici.Danas ostale sahraneNa večni počinak Jovana Kojić ispraćena je uz pesmu „Tiho noći“, koju su izveli tamburaši. Kad je kovčeg spušten u raku, drugovi iz razreda otpevali su pesmu Ane Bekute „Imam jedan život“.Muzičar Nikola Radin (42) iz Kikinde, vozač „forda“, s kojim je fatalne večeri na zakazanu svirku pošla nastradala devojka biće sahranjen danas. Istog dana na Pravoslavnom groblju u Kanjiži najmiliji će sahraniti Dragana Hajdina (39) iz Kanjiže, koji je u momentu stravičnog sudara bio za upravljačem „mercedesa“. Iza sebe je ostavio suprugu i troje dece.

Minut ćutanja u Jovaninoj školiCRVENE RUŽE NA KLUPI STRADALE UČENICEU ekonomsko-trgovinskoj školi juče je bio dan žalosti, koji je počeo minutom ćutanja. Održana su samo dva časa, tokom kojih su uplakani učenici uglavnom ćutali, ne verujući da nikad više neće videti Jovanu.Najpotresnije je bilo u učionici poginule maturantkinje. Na mestu gde je Jovana sedela drugovi su ostavili buket crvenih ruža.

Hajdinov prijateljGENSEK OFK TEŠKO POVREĐENAleksandar Pivić iz Beograda, generalni sekretar OFK Beograda, teško je povređen u saobraćajnoj nesreći kod Kanjiže. On se nalazio u „mercedesu“ s Draganom Hajdinom, koji je stradao u sudaru s drugim vozilom. Pivić se nalazi u bolnici u Subotici, operisan je i uskoro će biti prebačen u Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track