DRUGOVI POGINULOG PILOTA OMERA MEHIĆA: Bio je veliki čovek, oslanjali smo se na njega!

Tuga za majorom

DRUGOVI POGINULOG PILOTA OMERA MEHIĆA: Bio je veliki čovek, oslanjali smo se na njega!

Crna Hronika -
Omer je bio veoma dobar momak, pouzdan ozbiljan. Na njega si uvek mogao da se osloniš. Bio je izvanredan đak, rekao je njegov prijatelj

Jedan od najboljih pilota Vojske Srbije Omer Mehić poginuo je u padu helikoptera koji je prevozio bebu iz Novog Pazara.

Njegovi drugovi iz Srednje vojne škole Maršal Tito u Mostaru imaju samo reči hvale. Kako kažu njegovi prijatelji iz vojne škole, bio je izvanredan đak.

"Omer je bio veoma dobar momak, pouzdan, ozbiljan. Na njega si uvek mogao da se osloniš. Bio je izvanredan đak. Bio je generacija ispred mene, ali je bio uvek tu za nas mlađe", rekao je njegov prijatelj, s kojim je išao u Vojnu školu.

Foto: Printskrin/RTS
Foto: Printskrin/RTS

Mehić je tokom službe kao oficir Vojske Srbije spasao više od 1.000 ljudi. Prošao je sve od instruktora letenja do vođe tima za spasavanje. Upravljao je helikopterom koji je prebacio premijera Aleksandra Vučića prošle godine u Feketićima i 2008. je preživeo pad helikoptera "gazela m-8", kada je zadobio polomljenu podlakticu, a učestvovao je u spasavanju poplavnjenih iz Obrenovca kada je spaseno najmenje 1.500 žena i dece.

"Piloti koji su izgubili život su najbolji piloti koje VS ima...za nas je to nemerljiv gubitak", rekao je ministar Gašić na vanrednoj sednici vlade na kojoj je povodom tragedije proglašen 15. mart za Dan žalosti u Republici.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin
http://www.youtube.com/watch?v=iUZUhLt3UK4

(D. V)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track