DVOJICA PRIŠTEVACA OSUĐENA ZBOG OTMICE: Žrtvi pretili da će je iseći na komade i pobiti joj porodicu
Foto: Thinkstock

Pravosnažna presuda

DVOJICA PRIŠTEVACA OSUĐENA ZBOG OTMICE: Žrtvi pretili da će je iseći na komade i pobiti joj porodicu

Crna Hronika -

Radojević Radosav iz Prištine pravosnažno je osuđen na šest a njegov sugrađanin Milovan Simić na sedam godina zatvora zbog otmice Nišlije J.P. od kojeg su iznudili novac i stvari vredne 25.000 a preteći mu ubistvom tražili još 160.000 evra.

Simiću je sudjeno u odsustvu jer je nedostupan srpskim organima gonjenja a i dalje se traga za još dvojicom neidentifikovanih muškaraca za koje se sumnja da su učestvovala u kidnapovanju.

Kako je utvrdjeno tokom sudskog postupka, ova četvorica su 23. juna 2012. godine u niškom naselju Komren kidnapovali J.P. tako što su ga zaskočili kada je izašao iz kuće, udarali, i uz pretnju pištoljem ubacili u njegov “mercedes”.

Foto: M.M.
Foto: M.M.

Trojica otmičara su mu držeći mu pistolj na potiljku, vezala maramu preko očiju, oblepila selotejp traku oko glave i ruku i posle kraće vožnje stavila ga u gepek, dok ih je četvrti saučesnik pratio drugim vozilom. Muke nesrećnog čoveka nastavile su se kada su ga doveli do podruma nepoznate kuće, gde su ga vezali za stolicu a preko glave mu navukli kapu koju su učvrstili selotejpom.

Tražili su mu 160.000 evra, tvrdeći da znaju da je dobro zaradjivao u Nemačkoj gde je radio, tukli su ga rukama i palicom, stavljali mu mali prst u makaze i pretili da će mu ga odseći, oteli mu zlatni lanac i tražili da potpiše fiktivne ugovore da im je prodao dva vozila.

Foto: FoNet Marko Mišić
Foto: FoNet Marko Mišić

Kako je pred sudom kazao oštećeni, čuo je kako neko repetira pistolj i da osoba za koju je zaključio da je “glavni” kaže :

-Ma, ubijte ga, baš me briga za pare i ostalo. Odbijao je da im udovolji sve dok nisu kazali da će mu ubiti sve šestoro dece, ženu, brata i bratanca, te da će mu odseći ruke, noge, glavu pa da će mu telo zaliti betonom. Potpisao je ugovore kojim im je preneo vlasništvo nad kolima a otmičari su mu uzeli zlatan lanac, mobilne telefone, tehničku robu i alat kao i 130.000 dinara u kešu. Kako su nastavili da ga tuku kazao im je da kod kuće ima 30.000 a u banci još 50.000 evra pa su ga odvezli do tamo, skinuli mu povez sa očiju i naredili mu da za dva minuta donese novac ili će ga ubiti. Čim se domogao slobode J.P. je pozvao policiju, Radojković je zatečen ispred kuće svoje žrtve a Simić i ostala dvojica otmičara su uspeli da pobegnu.

Ilustracija, Foto: Marina Lopičić
Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

Prvostepenom presudom Radojević i Simić su osudjeni na po šest godina zatvora. Medjutim, postupajući po žalbi Višeg javnog tužilaštva Simiću je kazna povećana za godinu dana, jer je utvrdjeno da je on bio organizator otmice.

Radojević negirao otmicu

Radojević je pred sudom negirao otmicu i isticao da se slučajno našao ispred kuće svoje žrtve. Ostao je pri ovakvoj odbrani iako su njegovi i Simićevi otisci pronadjeni na selotejpu kojim je njihova žrtva bila vezana kao i u kolima koje su koristili za otmicu.

(M.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track