DVOSTRUKO UBISTVO KOD PADINSKE SKELE: Stao da pomogne taksisti, pa i on likvidiran!
Foto: Kadic

Strava i užas

DVOSTRUKO UBISTVO KOD PADINSKE SKELE: Stao da pomogne taksisti, pa i on likvidiran!

Crna Hronika -
Radnik „Pink taksija“ Ćira Treneski (41) usmrćen s više hitaca, a potom ubijen i Miroslav Čvorović (39), koji je slučajno naleteo na ubice

BEOGRAD - Policija traga za ubicom taksiste Ćire Treneskog (41) i Miroslava Čvorovića (39), čija su tela nađena u razmaku od samo nekoliko sati u prigradskom naselju Padinska skela.Pretpostavlja se da je oba zločina počinio isti napadač, ili njih dvojica, koji je najpre hicima iz pištolja ubio Treneskog, a potom i Čvorovića, koji je, pretpostavlja se, slučajno naišao, pa je likvidiran kao svedok. Prvi zločin otkriven je u četvrtak oko 20.15, kad je u jarku pored puta pronađen „alfa romeo“ Treneskog s upaljenim migavcima.Telo metar od puta- Nedaleko od kola policajci su zatekli mrtvog Treneskog. Ubijen je s više hitaca u grudi. Pretpostavlja se da su napadači usmrtili taksistu, a potom pokušali da pobegnu njegovim automobilom. Međutim, „alfom“ su sleteli u jarak, pa nisu mogli da pokrenu kola - kaže izvor Kurira iz istrage.Drugi zločin otkriven je tek u petak ujutru, kad su policajci došli kako bi nastavili uviđaj započet prethodne večeri. Naime, na oko 150 metara od mesta gde je taksista ubijen pored puta u kanalu, u smeru ka Zrenjaninskom putu, otkriveno je telo Miroslava Čvorovića.- Pretpostavlja se da su obe likvidacije povezane i da je Čvorović naišao svojim „jugom“ odmah posle likvidacije taksiste. Pretpostavljamo da je Čvorović zaustavio automobil kako bi video šta se dešava i da bi eventualno pomogao, a moguće je da su ga ubice zaustavile da bi mu otele kola. Onda su ga ubili, seli u njegov „jugo“ i odvezli - kaže naš sagovornik.Kako saznajemo, Čvorović je ubijen rafalnom paljbom, o čemu svedoči nekoliko rana na njegovom telu. Bio je na svega metar i po od asfaltnog puta i deluje neverovatno da ga niko do jutros nije primetio.- Taj deo puta je neosvetljen, a pored puta je i kanal, pa je samim tim na neki način telo bilo skriveno od farova automobila. Kad je svanulo, bilo je teško ne uočiti ga - navodi izvor iz istrage.Niko mu nije pretioU beogradskoj policiji do sada je saslušano nekoliko kolega ubijenog taksiste. Kako su rekli, niko mu nije pretio, a preksinoć je poslednji put viđen kako vozi mušteriju. Ubica ga je najverovatnije zaustavio na ulici jer ljudi u centrali nisu zabeležili poziv.Ubijeni Čvorović živeo je nedaleko od mesta gde je ubijen. Jedan njegov komšija kaže da je oko 19.30 prošao putem i video „Pinkov“ taksi u kanalu.- Izgledalo je kao da mu treba pomoć i u poslednjem trenutku sam odlučio da ne stanem. Ko zna, možda sam i ja mogao da nastradam - kaže komšija Čvorovića u Jabučkom ritu.

Užas... Telo Miroslava Čvorovića nađeno 150 metara od mesta gde je ubijen taksista
Užas... Telo Miroslava Čvorovića nađeno 150 metara od mesta gde je ubijen taksista

Bol porodica taksiste Treneskog u šoku ZET: NE ZNAMO ZAŠTO SU GA UBILIPetar L., zet ubijenog Treneskog, koji takođe radi u „Pink taksiju“, kaže da je Ćira bio divan čovek, uvek spreman svakom da pomogne. Iza sebe je ostavio suprugu Lidiju i ćerku Milicu (19), koje su u šoku i pod lekovima za smirenje.- Mnogo nam je teško. Dolaze nam šurakovi prijatelji i kolege, izjavljuju saučešće... Još ne znamo šta se tačno desilo i zbog čega su ga ubili - priča potreseni zet.Petar L. dodaje da se Ćira telefonom čuo s kolegom i rekao mu da će ići na kafu čim odveze mušteriju.- Više se nije javljao. Telefon mu je bio nedostupan - kaže zet.U „Pink taksiju“ kažu da će preduzeti sve kako bi Treneski bio dostojanstveno sahranjen.- Njegova porodica imaće našu punu podršku. Treneski je bio čovek bez mrlje - kažu u „Pink taksiju“.Tuga ostavio iza sebe ženu i dve ćerke ČVOROVIĆ RADIO KAO NOĆNI ČUVARVera Mitić, prva komšinica Miroslava Čvorovića (39), kaže da je nesrećni čovek bio oženjen i da ima dve ćerke.- Radio je kao noćni čuvar u gazdinstvu PKB, a žena u obdaništu u Beogradu. Baba ga je odgajila. Mnogo mi je žao, bio je mnogo dobar dečko. Poslednji put sam ga videla pre dva dana. Jao, tugo moja, ko će sad decu da mu školuje - priča suznih očiju komšinica.Jedan Čvorovićev prijatelj rekao nam je da je nesrećni čuvar trebalo u noći ubistva da radi od 22 sata, ali je, izgleda zamenio smenu i izgubio život.Čvorović je bio i sveštenik u protestantsko-evanđeoskoj Crkvi Božjoj i svake nedelje je putovao u Belu Crkvu na službu. Jedan od prijatelja kaže i da je pre tri godine učestvovao i u organizaciji dolaska Nika Vujičića u Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja