EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: Čudo da Milan Kalinić nikog nije ubio!
Foto: Dragan Kadić I Kurir

Udes kod Kopaonika

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: Čudo da Milan Kalinić nikog nije ubio!

Crna Hronika -
Smrskani „Suzuki“ s mađarskim državljanima u koji se džipom zakucao voditelj potpuno uništen, očevici bili u čudu kako su svi putnici preživeli

KRUŠEVAC - Milan Kalinić (42), glumac i voditelj TV Pink, čudom nikog nije usmrtio kada je džipom „lend rover“ naleteo na „suzuki“ u kojem je bilo četvoro državljana Mađarske, saznaje Kurir od ljudi koji su se zatekli na mestu nesreće.

Očevici udesa koji se dogodio u selu Dupci kod Brusa u nedelju oko 12 sati, kada se Kalinić sa suprugom i dvoje dece vraćao s Kopaonika, navode da je „suzuki“ potpuno smrskan i da im nije jasno kako niko od putnika u njemu nije poginuo.Preti mu četiri godine- Kalinić je išao nizbrdo. Prilikom mimoilaženja prešao je u suprotnu traku preko pune linije i udario u automobil. Prizor je zaista bio stravičan. Automobil u kojem su bili mađarski državljani potpuno je uništen, a vozač je imao neviđenu sreću jer je udario direktno u njega. Srećom, nije životno ugrožen - kaže očevidac.Kako saznajemo, Kalinić je na licu mesta priznao da je loše procenio klizav put i da je kriv za udes. U toku večeri bio je u kruševačkoj bolnici i interesovao se za stanje povređenih. Zbog izazivanja saobraćajne nesreće njemu bi mogla da bude izrečena zatvorska kazna do četiri godine. Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, kaže da će, ukoliko se dokaže da je Kalinić izazvao sudar, on biti oglašen krivim za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja učinjeno iz nehata.

- Za to delo predviđena je kazna od jedne do četiri godine zatvora. Sud, takođe, izriče i meru zabrane upravljanja vozilom od šest meseci do pet godina - kaže Okanović.On dodaje da sud uzima u obzir i to da li je vozač ranije imao prekršaje ili krivične prijave u saobraćaju.Dobiće uslovnu kaznu- Ukoliko bude oglašen krivim, raniji prekršaji mu neće ići u prilog. Takođe otežavajuća okolnost može da bude i to što je u kolima vozio decu, ako se utvrdi da se ponašao opasno u saobraćaju - kaže Okanović.Advokat Svetozar Vujačić ne veruje da će Kalinić biti osuđen na zatvorsku kaznu.- Sreća njegova što nije imao alkohola u krvi! To mu je olakšavajuća okolnost, kao i to što, koliko mi je poznato, ranije nije osuđivan zbog sličnih krivičnih dela. Pretpostavljam da će biti osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na tri godine - kaže Vujačić.

Uviđaj... Kalinići su bili u lend roveru, Mađari u suzukiju Foto: Kurir
Uviđaj... Kalinići su bili u lend roveru, Mađari u suzukiju Foto: Kurir

Otežavajuće okolnosti- raniji saobraćajni prekršaji- vozio maloletnu decu (ako se ponašao opasno)Olakšavajuće okolnosti- nije imao alkohola u krvi- nije osuđivan zbog sličnih dela

Voditelj se poverio prijateljuMOGLO JE SVAKOM DA SE DESI

Milan Kalinić ni juče se nije javljao na naše pozive. Kako saznajemo, on je bliskim prijateljima ispričao kako je došlo do udesa.- Vremenski uslovi su bili loši. Džip je samo proklizao preko puta. Moglo je svako da se desi. Policija i istražni organi su bili korektni. Držali su me do kasno uveče - navodno je Kalinić ispričao prijatelju. (Lj. R.)

Nije životno ugroženPREBAČEN U BEOGRAD

F. J. (49), vozač „suzukija“, prebačen je na lečenje u Klinički centar u Beogradu, dok su dvoje njegovih saputnika zadržani u kruševačkoj bolnici. F. J. je ranije odstranjen bubreg, pa je prevezen u Beograd jer u Kruševcu nisu mogli da mu pruže adekvatnu negu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track