EKSKLUZIVNO PRVA SLIKA MONSTRUMA Marija: Čim zatvorim oči, on me opet žigoše!
Foto: Privatna Arhiva

Potresna ispovest Marije Ferizović, koju je muž brutalno unakazio

EKSKLUZIVNO PRVA SLIKA MONSTRUMA Marija: Čim zatvorim oči, on me opet žigoše!

Crna Hronika -

Urinirao je po meni i terao me da jedem njegov izmet. Davio me je, udarao letvom na kojoj su bili ekseri! Pekao me užarenim limom i žiletom! Dozivala sam pomoć. Ne znam kako komšije nisu čuli vapaje. Možda i jesu, ali nisu hteli da se mešaju

Pakao koji sam preživela kao da još preživljavam. Noću ne mogu da spavam.

Zatvorim oči i vidim muža kako mi se primiče i u snu mi preti: „Vidiš da sam te našao!“ Opet me udara pesnicama, šutira, osećam kako me bode ekserom i makazama, žigoše zagrejanom cevi...

I onda se uz vrisak budim mokra iz košmara.

Ovako započinje ispovest Marija Ferizović (21) iz Beograda, koju je nevenčani suprug Ahmed Marinković (40) dva dana držao u iznajmljenom stanu i fizički i psihički se monstruozno iživljavao nad njom.- Strah me je. Imam dve ćerke i ne želim da ijedna žena preživi ni pola onoga što sam ja preživela za tri i po godine, koliko sam bila sa Ahmedom. Ovo nije bio prvi put da me bije. Bio je nasilan i ranije, ali ne ovako. Dešavalo se da me izudara, trpela sam zbog dece, a i pretio je da će me naći gde god da odem. Želim da upozorim sve žene da ne dozvole da ih bilo ko maltretira i ponižava. Da nisam smogla snage da zovem policiju, verovatno bi me ubio - priča nesrećna žena dok pokazuje brojne povrede.Nad njenom sudbinom rasplakala se Srbija. Kaže da se trudila da bude dobra i poštena žena, ali to, čini se, nije uticalo na Ahmeda da joj istom merom vrati.- Ne znam šta je pravi razlog njegovog besa, ali postoji određena sumnja da se viđao s nekom drugom ženom. I tada kada me je tukao, govorio mi je: „Vidi kako si debela!“ Pretio mi je da ne smem nikom da se žalim jer će ubiti i mene i decu - kaže drhtavim glasom Marija.

Stravično... Ubodi od eksera i masnice po celom telu
Stravično... Ubodi od eksera i masnice po celom telu

Poslednjih dana je stalno kod lekara, koji su joj konstatovali prelom nosa i vilice.- Udarao me je pesnicama i šutirao dok je ćerke i sina držao zatvorene u drugoj sobi. Urinirao je po meni i terao me da jedem njegov izmet. Davio me je, udarao me je letvom na kojoj su bili ekseri! Gde god je udario, probušio je kožu. Kada me je udario u nogu, jedan ekser mi se zabo u koleno, zbog čega se sad teško krećem... Pekao me je užarenim limom i žiletom! Dozivala sam pomoć... Ne znam kako niko od komšija nije čuo moje vapaje. Možda i jesu, ali nisu želeli da se mešaju i donekle ih razumem. Meni i danas u glavi odzvanja plač dece koja traže da dođu kod mame. Nije im dao, a ja sam bila nemoćna da bilo šta uradim.Na njenu priču nadovezuje se majka Elizabeta i objašnjava da ćerku ne bi prepoznala da nije videla bebu u njenim rukama.- Zabranio je Mariji da bude u kontaktu sa mnom. Dok se ovo nije desilo, nisam ni znala gde žive. Jedina mi je želja da što duže bude u zatvoru.

OVO JE LICE MONSTRUMAAhmed Marinković (40), monstrum koji je dva dana u Kaluđerici zverski prebijao Mariju Ferizović, u policiji je negirao krivicu i tvrdio da ne zna kako su nastale povrede. Zadržan je u pritvoru mesec dana. Inače, on je do pre tri godine radio u JKP „Gradske pijace“. Nakon otkaza, privatno je nameštao klime. Uhapšen je u utorak u trenutku dok je policija njegovu ženu vodila u DZ u Kaluđerici.

Aleksandra JankovićRIGOROZNIJE KAZNEPsiholog Aleksandra Janković kaže da ta vrsta ljudi (nasilnika) ima poremećaj ličnosti, te često imaju veoma nisko samopoštovanje i želju da pokazuju moć.- Kazne za takve nasilnike svakako treba da budu rigorozne. U poslednjem slučaju ove mlade žene, to su zaista teške povrede. Ne može se prelom vilice i nosa definisati kao manja povreda! Za tako teške ozlede on mora da dobije kaznu koja bi bila u skladu sa krivičnim zakonom i to bi moglo biti tretirano, kao što i jeste, kao pokušaj ubistva. Kada bih ja određivala kazne, to bi bilo strahovito drastično - zaključuje Jankovićeva.

Vesna StanojevićSVI DA PRIJAVIMO NASILJEVesna Stanojević, koordinatorka sigurnih kuća i direktorka Savetovališta protiv nasilja u porodici, ističe da i mi kao građani možemo mnogo toga da učinimo kada je u pitanju porodično nasilje.- Mi kao građani možemo mnogo toga da uradimo, a ne radimo ništa. Znamo da prijavimo komšiju policiji zbog glasne muzike, a kada čujemo da vrišti neka žena i da je neko bije, onda ćutimo. Pozivi policiji mogu biti i anonimni i kada bi svi prijavljivali nasilje, manje bi ga bilo.

Nije više istoTEŠKO MI PADA SAŽALJENJEIako joj je lice unakaženo i ošišana je do glave, Marija je i juče ponosno hodala ulicom, spremna da se izbori sa svim svojim strahovima i da kroz svoj primer pomogne drugim žrtvama nasilja.- Bilo mi je teško kada sam otišla u kafić sa mamom da popijemo kafu i vodu. Konobarica nije htela da nam naplati. Njeno sažaljenje mi je teško palo, ali kad bolje razmislim, i ja bih u njenoj situaciji uradila isto - kaže Marija.

Uteha... Marija sa glavnim i odgovornim urednikom Kurira Nemanjom Pajićem
Uteha... Marija sa glavnim i odgovornim urednikom Kurira Nemanjom Pajićem

PodrškaKURIR ĆE DA POMOGNE MARIJIMariju Ferizović juče je ugostio glavni i odgovorni urednik Kurira Nemanja Pajić, koji joj je uručio poklon kao mali znak pažnje i ponudio podršku. Inače, redakcija Kurira se za lekarsku pomoć pretučenoj ženi obratila i Kliničkom centru Srbije, gde joj je juče pregledana vilica. Naša redakcija ni tu neće stati, već ćemo da joj pomognemo i sa zaposlenjem, koje će joj biti neophodno s obzirom na to da je samohrana majka troje dece.

Ovako je izgledala Marija pre zlostavljanja
Ovako je izgledala Marija pre zlostavljanja

Kompletan tekst možete pročitati u dnevnim novinama KURIR u broju od subote, 1. oktobra.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte:

ISKASAPLJEN SRPSKI DEČAK: Elfeta je zverski ubila malog Slobu (12)

CECA ZA KURIR: Muškarci su mi zagorčali život

DRAGOLJUB MIĆUNOVIĆ: Đinđić je hteo da predvodi Slobinu vladu

MRKONJIĆ: Strujine priče su iz wc STRUJA: Puca mi k..ac za Mrku!

POLITIČARI NAPUNILI ŠPAJZ: Navalili na spremanje zimnice

STARLETA IZ BIA: Vesna koristi propusnicu Agencije za slikanje sa poznatima

MISTERIJA: Tito hteo da ukrade Teslin zrak smrti

NEMA JOJ LEKA: Majku ubijene pevačice poslali kući iz bolnice

PAPARACO: Tanja Savić nabacivala sestru Sergeju Ćetkoviću!

MORBIDNO: Keba na Tominom grobu snimao selfi

Poklon dodatak

VAŠ LEKAR: Oslobodite se bolova u zglobovima

Tema današnjeg poklon dodatka Vaš Lekar su efikasne metode za rešavanje bolova u zglobovima.

Pored toga, pročitajte sve o srčanoj slabosti, kako bezbedno radio-talasima ukloniti mladeže i kojim alternativnim putem možete da izlečite sinuse.

Uz pomoć testa saznajte kako se nosite sa brigama i kako možete da umanjite stres.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track