EKSKLUZIVNO SAZNANJE KURIRA POSLE 10 DANA I U DRUGIM MEDIJIMA: Ovako je Popara špijunirao za strance
Foto: MUP

Posle Kurira, sad pišu i drugi

EKSKLUZIVNO SAZNANJE KURIRA POSLE 10 DANA I U DRUGIM MEDIJIMA: Ovako je Popara špijunirao za strance

Crna Hronika -

BEOGRAD - O ekskluzivnom Kurirovom saznanju od pre čak 10 dana da je funkcioner MUP Veljko Popara službenicima stranih tajnih službi u Beogradu odavao poverljive informacije iz MUP Srbije danas pišu i ostali beogradski mediji.

Podsetimo, Kurir je još 16. oktobra objavio ekskluzivnu priču kako su Poparu razotkrili pripadnici Bezbednosno-informativne agencije i njegove kolege iz MUP.

EKSKLUZIVNO KURIR OTKRIVA ZA KOGA SUMNJAJU DA JE ŠPIJUN: Veljko Popara iz MUP iznosio dokumenta?

- Praćen je već duže vreme. Sumnja se da je izveštavao ljude iz stranih službi uglavnom o redovnim aktivnostima iz vrha policije, a naročito iz kabineta ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i njegovih najbližih saradnika. To su informacije o stanju kadrova u MUP, akcijama policije i ostalim bitnim detaljima vezanim za rad ovog ministarstva - pisao je Kurir pre 10 dana pozivajući se na svoj izvor iz istrage.

Kako smo već tada pisali, njegov način "rada" izgledao je ovako: "Kad bi prikupio informacije, kako se sumnja, odavao bi ih obaveštajcima stranih službi i to u direktnom kontaktu. Popara je priveden na saslušanje, koje je trajalo ceo dan, nakon čega je pušten. Takođe, ispituje se da li je imao saradnike u MUP, kao i da li je kontaktirao s nekim drugim tajnim službama u Srbiji."

Podsetimo, Veljko Popara postao je pomoćnik načelnika UKP generala Rodoljuba Milovića u julu 2013. godine.- Popara je bio veoma blizak s Milovićem, njegova desna ruka. Godinama je jedan od visokih funkcionera u MUP. Takođe, bio je blizak s Miloradom Veljovićem, bivšim direktorom srpske policije. Poparin rođeni brat radi u Žandarmeriji, na funkciji oficira za zakonost - priča izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track