EKSPLOZIJA U NIŠU: Saletu Budali razneli nogu!

Novi mafijaški obračun

EKSPLOZIJA U NIŠU: Saletu Budali razneli nogu!

Crna Hronika -

Aleksandar Barjaktarević zamerio se klanu Aleksandra Stamenkovića, koji je pre mesec dana ubijen u naselju Belvil

NIŠ - Aleksandru Barjaktareviću (34), zvanom Sale Budala, razneta je leva noga u subotu ujutro u Dušanovoj ulici u Nišu, kada je eksplodirala eksplozivna naprava postavljena ispod njegovog „golfa“.

Leva noga mu je amputirana u bolnici, a geleri su povredili i dvoje prolaznike, mladića (22) i devojku (21).Prema prvim informacijama, motiv bombaškog napada je obračun kriminalnog podzemlja, s obzirom na to da je Aleksandar dobro poznat policiji, između ostalog, i zbog saučesništva u ubistvu.Leteli geleriEksplozija se dogodila u 2.35 na parkingu ispred poslovnog centra „Dušanov bazar“, a izazvala ju je tzv. bomba na potez, koja je bila prikačena na „golf“ vranjske registracije koji je Aleksandar koristio iako se nije vodio na njega.- Bomba je eksplodirala čim je otvorio vrata i zakoračio u vozilo. Razorna detonacija mu je potpuno iskidala levu nogu. Sreća da u tom trenutku na ulici nije bilo više ljudi, jer su komadi bombe i ostataka vozila i razbijenog stakla leteli na sve strane. Oštećeno je još nekoliko automobila koji su bili parkirani u blizini, kao i izlozi lokala u toj ulici - kažu naši sagovornici iz istrage.- Dragoslav Todorović, radnik obezbeđenja TC „Dušanov bazar“, kaže da je pomislio da je pukao bojler.

Sukob klanova

- Čuo sam strašnu detonaciju, ali nisam ni slutio da je pukla bomba. Istrčao sam na ulicu i video mladića kako leži pored kola i devojku kojoj je krvarila noga. Kada je došla Hitna pomoć, taj momak se pridigao, a tek onda sam video i tog trećeg koji je bio najteže povređen. Policija je blokirala ceo kraj, ali kako čujem, taj bombaš nije uhvaćen - priča Todorović.- Zvaničnih informacija o motivu napada na Aleksandra za sada nema. Međutim, prema nezvaničnim saznanjima, reč je o neraščišćenim računima kriminalnih grupa.- Postoji nekoliko mogućih motiva napada na njega, ali svi su vezani za njegovo kriminalno delovanje. On je pre osam godina učestvovao u pucnjavi u Mokranjčevoj ulici, kada je ubijen radnik obezbeđenja kafea „Komodo“ Marko Pavlović, a teško ranjene još dve osobe. Bio je u bekstvu, skrivao se u inostranstvu i odsustvu je osuđen na tri godine zatvora. Dok je boravio van zemlje, stupio je u vezu sa našim kriminalcima koji tamo operišu, a ne isključuje se ni njegova veza sa kriminalnom grupom „Pink Panter“ jer je u Srbiju došao sa velikim parama. Moguće je da je bombaški napad izvršio plaćenik, a da su naručioci Pavlovićevi prijatelji, pripadnici kriminalnog klana koji je vodio nedavno ubijeni Aleksandar Stamenković. Međutim, ne isključuje se da je pozadina napada sukob zbog deobe plena stečenog kriminalom u inostranstvu. Ono što je sigurno jeste da se plašio za svoju bezbednost jer je svoje prezime zamenio prezimenom svoje supruge. S druge strane, postoje saznanja i da je najavljivao obračun sa nekim niškim kriminalcima, pa postoji mogućnost da su ga preduhitrili - kažu naši sagovornici iz istrage.

Amputacija

Aleksandar je zadržan na lečenju na niškoj Klinici za kardio i vaskularnu hirurgiju. Dragan Milić, direktor ove zdravstvene ustanove, kaže da je on nakon operacije u stabilnom stanju.- Pacijent je primljen u teškom opštem stanju sa povredama leve noge, zbog čega je operisan. Zbog težine povreda urađena mu je amputacija potkolenice i trenutno je van životne opasnosti - objasnio je Milić. Ranjeni mladić zbrinut je na Klinici za grudnu hirurgiju jer ga je parče gelera pogodilo u pluća, ali je i on u stabilnom stanju, dok je devojka otpuštena na kućno lečenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track