EVO ZAŠTO JE SAŠA STOJANOVIĆ PUCAO DO BLOKA 45: Sa dva automobila jurili da ga ubiju!
Foto: Dragan Kadić

Ćutao pred sudom

EVO ZAŠTO JE SAŠA STOJANOVIĆ PUCAO DO BLOKA 45: Sa dva automobila jurili da ga ubiju!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Saši Stojanoviću (44) zvanom Pile, koji je u petak pucao na Novom Beogradu, a potom se 18 sati krio u zgradi u Bloku 45, tužilaštvo je nakon saslušanja odredilo pritvor od trideset dana.

Pile će narednih 30 dana provesti iza rešetaka zbog sumnje da je počinio krivično delo pokušaja teškog ubistva i neovlašćenog držanja oružja, saznaje Kurir.Kako nezvanično saznajemo, Stojanović se kod tužioca žalio na loše psihičko stanje.- Rekao je da se mnogo loše oseća i da će dati izjavu kad se bude psihički sredio - rekao je izvor Kurira blizak istrazi.On dodaje da je dosadašnja istraga pokazala da je Stojanović u četvrtak po podne bežao od napadača koji su ga jurili u dva automobila.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Saša Stojanović Pile, koji je nakon pucnjave pobegao u zgradu u Bloku 45 na Novom Beogradu i za kim 18 sati tragala policija neposredno pre hapšenja krio se u kabini u lokalu TC "Enjub", otkriva Kurir.Naime, on je iskoristio trenutak, kada se jedan deo policije taktički povukao, neopaženo izašao iz zgrade i uleteo u lokal dečije garderobe koji je u pomenutom TC.

Vlasnica lokala za naš list kaže da je Saša Stojanović utrčao u njenu radnju oko 14 sati.- Utrčao je u radnju kao da ga neko juri, a potom uleteo u kabinu. Sve vreme je vikao: "Zovite policiju!" Nisam znala o kome se radi, ni šta se dešava, pokušavala sam da otvorim vrata kabine, da ga izbacim napolje, ali ih je on s druge strane držao - priča preplašena B. M. vlasnica lokala dok nam pokazuje kabinu i dodaje da joj je tašna bila tamo te da se plašila da će ostati bez nje.

Butik u kom se sakrio
Butik u kom se sakrio

Opisujući Stojanovića dodaje da nije imao ništa u rukama i da je bio mnogo bled.- Izašla sam napolje da zovem pomoć, a on je ostao unutra. Zvala sam policiju, nakon kraćeg vremena došao je inspektor u civilu. Pokazao mi je fotografiju koju je, kako sam kasnije saznala, zabeležila kamera na zgradi i pitao me da li je on taj. Odmah sam prepoznala čoveka u tamnoj majici i bermudama - objašnjava sagovornica Kurira i naglašava da se iznenadila da ni jedan muškarac, kolega, iz tržnog centra nije hteo da joj pritekne upomoć.

Prema njenim rečima u trenutku kada je inspektor trebao da uđe u njen lokal, Stojanović je u sekundi istrčao iz kabine i protrčao pored njega, i tada je nastala jurnjava. Stojanović je preplašen trčao a inspektor za njim. Kako kaže mnogo se uplašila kada je saznala da joj je u radnji bio čovek koji je noć pre toga pucao."Svašta mi je kasnije prolazilo kroz glavu. Mogao je da ima oružje kod sebe ... - kaže potresena B. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja