FEJSBUK STATUS IVANE BODROŽIĆ MENJAN POSLE NJENE SMRTI: Tužilac naredio detaljnu istragu!
Foto: KURIR

Obrt

FEJSBUK STATUS IVANE BODROŽIĆ MENJAN POSLE NJENE SMRTI: Tužilac naredio detaljnu istragu!

Crna Hronika -
Policija je odmah prilikom uviđaja zaplenila Ivanin mobilni telefon i kompjuter. Stvari su juče vraćene

Više tužilaštvo zatražilo je analizu kako je, kada i od čega preminula Ivane Bakić Bodrožić, čije je beživotno telo pronađeno u sobi 326 hotela Hajat!

Tužilac je tražio od Instituta za sudsku medicinu VMA detaljan nalaz o smrti Ivane Bodrožić, nakon čega će odlučiti da li će povodom tog slučaja pokrenuti istragu ili ne. Sama činjenica da je obdukcija Ivane Bodrožić urađena na VMA, a ne u Kliničkom centru govori o tome da ovaj slučaj nije jednostavan, kako je policija odmah na startu i saopštila.

Čeka se obdukcioni nalaz

Međutim, došlo do preokreta. Načelnik Instituta za obdukciju na VMA Ivica Milosavljević potvrdio je da se na zahtev tužioca u ovoj ustanovi radi obdukcija i toksikološka analiza smrti Ivane Bodrožić. - Samo tužilac zna zbog čega je izabrao baš VMA i u to neću da ulazim. Nadam se da će obdukcioni nalaz biti završen u narednih deset dana. Tužilac je naložio da utvrdimo tačan uzrok smrti, zatim količinu supstanci pronađenih u organizmu i njihovo poreklo. Traženo je da dostavimo najdetaljniju analizu i zbog toga nam je potrebno malo više vremena. Obdukciju će raditi jedan mladi kolega i izuzetno smo ozbiljno pristupili ovom slučaju - kaže za Blic načelnik Milosavljević.

Čudna dešavanja posle smrti

1. Laptop i mobilni telefonPolicija je odmah prilikom uviđaja zaplenila Ivanin mobilni telefon i kompjuter. Stvari su juče vraćene Ivaninoj majci Nadi Bodrožić, inače vojvođanskoj poslanici Demokratske stranke. Policija ne želi da otkrije da li je i šta u aparatima Ivane Bodrožić pronašla.- Trenutno je ovo predistražna radnja u kojoj se pre svega čeka toksikološki nalaz. Uporedo s tim, skinuti su podaci s računara i telefona, ali ništa od tih detalja ne sme da bude otkriveno pre nego što tužilac naredi da li će pokrenuti istragu ili ne. A to zavisi od nalaza obdukcije - rečeno nam je u MUP-u.

2. Dve noći u HajatuIako je policija u prvi mah imala informaciju da je Ivana Bodrožić u „Hajat“ stigla u sredu uveče, nova informacija je da je u hotelsku sobu ušla dan ranije. To znači da je Ivana pre smrti u hotelu provela dve noći.

3. Promena Fejsbuk statusa posle smrtiVeliku nedoumicu stvara i Fejsbuk profil preminule Ivane Bakić Bodrožić, odnosno poruka koja je napisana posle njene smrti!Ivana je četiri dana pre smrti napisala status o „paćenici koju sažaljeva“. Bizarno je što je ovaj status neko promenio dan posle njene smrti. Dodata je rečenica o „čoveku koga voli već sedam godina i koji je lagano ubija“.

Poslednji status
Poslednji status

Stručnjak za visokotehnološki kriminal Goran Zekić kaže za da tužilac, ukoliko pokrene istragu, može da izda nalog kojim bi policija otkrila ko je nakon smrti Ivane Bodrožić ostavljao statuse na njenom profilu.

- Ovakve slučajeve smo imali i ranije. Da bi neko ušao na profil devojke, morao je da ima njenu šifru. To je, dakle, neko u koga je imala poverenja. Član porodice, najbolja drugarica ili dečko. Policija za vrlo kratko vreme može da otkrije lokaciju računara ili mobilni telefon s kojeg je status postavljen - kaže Zekić.Fejsbuk status o „čoveku koji je lagano ubija“ može da bude izuzetno koristan za dalju istragu, smatra ovaj stručnjak.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track