FILMSKO HAPŠENJE U ŠIDU: Migrant pokušao da mi upadne u kuću, savladao sam ga na pragu!
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

Drama

FILMSKO HAPŠENJE U ŠIDU: Migrant pokušao da mi upadne u kuću, savladao sam ga na pragu!

Crna Hronika -

ŠID - Aleksandar Radojković iz Šida zatekao je noćas posle ponoći migranta kako pokušava da mu obije garažu, da bi potom usledila prava drama, kada je isti probao i da mu upadne u kuću.

Kako je ispričao za Kurir, Radojković je oko 00.30 časova izašao iz kuće kako bi isključio mašinu za veš koja je radila u garaži. Tada je ugledao nepoznatog muškarca i viknuo pokušavši da ga otera.

"Kada sam ga čuo kako nešto mrmlja, tek tada sam shvatio da je u pitanju migrant. Međutim, čim sam se okrenuo, on je nastavio ka meni i probao da uđe u kuću. Ja sam ga tada na pragu oborio, savladao i rekao ženi da zove policiju. Momci su odmah došli i odveli ga, a ja sam jutros o svemu dao izjavu, ali i bio na lekarskom pregledu, jer mi je otečena ruka", rekao nam je Radojković, istakvši da je njegova supruga tokom cele noći imala napade panike od straha da se incident ne ponovi i da zato još nije dala izjavu pred nadležnim organima.

"U policiji su mi rekli da je pomenuti migrant već privođen zbog pokušaja da obije jednu prodavnicu i da je nešto poput vođe bande koja se mota po Šidu. Ja zato želim javno da pitam nadležne kako posle svega i koliko uopšte ja mogu da se osećam sigurno u rođenoj kući", poručio je on u izjavi za Kurir.

Policija u Šidu saopštila je kasnije danas da je uhapsila državljanina Alžira M. B. (22), kao i da mu je po nalogu nadležnog tužioca određeno zadržavanje do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela krađa u pokušaju i uništenje i oštećenje tuđe stvari.

On će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track