(FOTO) ON JE RANIO POLICAJCA: "Kada god ukradem nešto, vi me uhapsite!"

Bolesno objašnjenje prilikom hapšenja

(FOTO) ON JE RANIO POLICAJCA: "Kada god ukradem nešto, vi me uhapsite!"

Crna Hronika -
Odlučio sam da ukradem taj auto. Razmišljao sam da, ako ne uspem, ubijem policajca koji me bude hapsio, pričao Jožef Erdelji, koji je ranio policajca Đuricu Vračarića

NOVI SAD - Dosta mi vas je više! Kada god ukradem nešto, vi me uhapsite! Zato sam odlučio da se naoružam i obračunam sa vama - rekao je Jožef Erdelji, zvani Jocika (38), koji je uhapšen zbog ranjavanja policajca Đurice Vračarića (44) iz Srbobrana.Jožef je u ponedeljak po podne u Srbobranu video automobil koji je ostao otključan i sa ključevima u bravi, a u isto vreme u blizini su bili policajci.

- Odlučio sam da ukradem taj auto. Razmišljao sam da, ako ne uspem, ubijem policajca koji me bude hapsio. Nameravao sam potom da odem u Mađarsku i tamo zatražim azil - rekao je Jožef.Policajac Đurica Vračarić, koji je u tom trenutku bio sa kolegom pripravnikom, video je sumnjivog muškarca koji ulazi u "sitroen ksara".- Seo je u policijski auto i krenuo za njim. Na nadvožnjaku kod Feketića kradljivac je sleteo s puta, najverovatnije namerno jer je video da mu opet neće uspeti krađa. On je pucao na policajca i pogodio ga u rame - kaže izvor Kurira.Nakon toga usledila je potera, u kojoj su učestvovali policija i Žandarmerija. Kada su ga savladali i oduzeli mu pištolj iz kojeg je pucao, uverili su se da je u cevi imao još dva metka. Erdelji je do pre deset godina živeo u Vrbasu, a nakon toga u Srbobranu, i poznat je odranije po raznim krivičnim delima.(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track