(FOTO, VIDEO) SAHRANJEN STEVO POPOV: Ispratili ga uz pesmu Da li si videla dušo da slavuj umire
Foto: Slađana Stojanović

Oproštaj od heroja

(FOTO, VIDEO) SAHRANJEN STEVO POPOV: Ispratili ga uz pesmu Da li si videla dušo da slavuj umire

Crna Hronika -
Da poslednji put isprate heroja Građanskog rata na području bivše SFRJ, došli su mnogobrojni njegovi prijatelji, poznaninici
1 / 14 Foto: Slađana Stojanović

NOVI SAD – Steva Popov (68), legendarni pilot Jata, sahranjen je danas popodne na novosadskom Gradskom groblju.

Na poslednji ispračaj pored sina Stevana, kćerki Vesne i Ive, kao i njegove prve žene Dušice, sahrani je prisustvovala i njegova sadašnja supruga Snežana Jovanović – Popov i njihova ćerkica Jelena.

Da poslednji put isprate heroja Građanskog rata na području bivše SFRJ, došli su mnogobrojni njegovi prijatelji, poznaninici. Na sahrani je prisustvovalo puno sveta iz sveta košarke, na desetine bivših košarkašica sa kojima je Snežana Popov, supruga Stevina igrala u klubovima i reprezenataciji.

U ime porodice od legend Steve oprostio se kum koji je pročitao njegou biografiju i njegov život, a od Popova oprostili su se i prijatejli sa Aerodroma Čenej, koji je on neizmerno voleo.

Pre nego što je povorka krenula iz Oproštajne sale ka večnoj kući Stevinoj svi su se od njega oprostili pesmom koju je on jako voleo “Da li si videla dušo da slavuj umire”.

Dok se povorka kretala, iznad neba leteo je avion u znak pozdrava pilotu Popovu.

Stevan Popov koji je spasao oko 40.000 ljudi iz ratom zahvaćenog Sarajeva, tragično je okončao život izvršivši samoubistvo naočigled supruge Snežane, nekadašnje košarkašice.

Čuveni pilot ispalio je sebi hitac u glavu u sredu, oko 18 sati, u porodičnom stanu u Rumi.

http://www.youtube.com/watch?v=gZ870T-4gk0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track