(FOTO) ŠID I BATROVCI: U kamionu otkriveno 20 ilegalnih migranata, najmlađi ima SAMO 11 godina
Foto: Carina

Tokom praznika

(FOTO) ŠID I BATROVCI: U kamionu otkriveno 20 ilegalnih migranata, najmlađi ima SAMO 11 godina

Crna Hronika -

Službenici carine i policije otkrili su tokom prethodnih prazničnih dana 20 ilegalnih migranata na graničnim prelazima Šid i Batrovci ka Republici Hrvatskoj.

U pokušaju ilegalnog prelaska državne granice sprečeno je 15 državljana Avganistana i 5 državljana Pakistana koji su otkriveni u tovarima 8 kamiona na putu ka državama EU.

Najviše pokušaja zabeleženo je na graničnom prelazu Šid gde je otkriveno 18 ilegalnih migranata, dok su dvojica pronađena na prelazu Batrovci.

Foto: Carina
Foto: Carina

Svi otkriveni migranti pokušavali su da pređu granicu na sličan način, sakrivajući se u tovarni deo kamiona, nakon što su oštetili carinsko obeležje i pokušali to da zakamufliraju.

Mahom su ulazili u tovare kamiona dok su vozači pravili obaveznu pauzu, a kasnije su neretko sami vozači prijavljivali sumnju da se u tovaru robe nalazi još nešto, jer su čuli glasove koji dopiru iz tovara ili su primetili tragove ulaženja u prikolice.

Foto: Carina
Foto: Carina

Reč je isključivo o mladićima, od kojih najstariji ima trideset, a najmlađi 11 godina. Većina kamiona u koje su se sakrivali uputio se ka Italiji, dok je jedan išao ka Nemačkoj, a bilo je i onih koji su transportovali robu u Hrvatsku i Sloveniju.

Carinici i policajci su ih otkrivali u najrazličitijim tovarima: među kutijama sanitarnih sredstava, paletama pločastog nameštaja, delovima za automobile, rolnama samolepljivih traka, plastičnim klemovima i kartonskim kutijama, ali i u tovaru šećera, pa čak i u jednom od novih putničkih automobila koji su iz Bugarske prevoženi u Italiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track