GIŠKA NIJE UBIJEN S LEĐA: Patolog otkrio pravu ISTINU o njegovoj likvidaciji
Foto: Printskrin

Dr Marija Čubrilo svedoči

GIŠKA NIJE UBIJEN S LEĐA: Patolog otkrio pravu ISTINU o njegovoj likvidaciji

Crna Hronika -

BEOGRAD - Đorđe Božović Giška, komandant Srpske garde, nije, kako godinama kruže priče, ubijen s leđa 15. septembra 1991. na gospićkom ratištu.

Naime on je pogođen s bočne strane, otkrila je dr Marija Čubrilo, specijalista patološke anatomije i načelnik Službe za patologiju KBC Zvezdara, koja je prva pregledala telo ubijenog Giške i obara teoriju o ubistvu s leđa.

- Bila sam načelnik vojnog saniteta na gospićkom ratištu kada je Giška poginuo. On je bio u mojem rejonu. Često je navraćao do ambulante. Sećam ga se kao izuzetno cenjene i poštovane ličnosti. Kada je nastradao, svi smo bili šokirani. Dovezen je u ambulantu. Nažalost, mogla sam samo da konstatujem smrt, a potom izvršim spoljni pregled leša - rekla je dr Čubrilo.

Foto: Printscreen Youtube

(KURIR TV) ČETVRT VEKA OD GIŠKINE SMRTI: Njegovi gardisti u stroju uzvikivali Živela Srbija

Doktorka Čubrilo kaže da je Giška imao prostrelnu ranu u predelu grudnog koša.

USKORO ĆEMO SRBIJU BRANITI U ROVOVIMA Ovim govorom na groblju Giška je predvideo PAKAO U BIVŠOJ JUGI

- Ulazna rana je bila u pravcu mamarne (grudne) linije. Bila je bočno i više spreda. Metak ga je pogodio bočno, s donje strane grudnog koša, a izašao na drugu stranu.Ubica je mogao stajati bilo gde sa prednje strane. Sigurno je da nije ubijen s leđa. Obdukcija nije rađena, jer nije bilo uslova za to. Telo je prebačeno u Beograd i nije mi poznato šta se dalje dešavalo - otkriva dr Čubrilo.

Foto: Printscreen Youtube

"JA SVOJE DŽELATE ČEKAM SA OSMEHOM" Četvrt veka od misteriozne smrti: Giška je znao da će ga ubiti?

Ratne 1990. dr Čubrilo je provela na prvoj liniji fronta, a potom u Kliničkom dentru Sveti Sava u Kninu, u kojem je jedno vreme bila direktor. Po nalogu vojnih i civilnih vlasti, prebačena je u Knin, gde je u bolnici Sveti Sava osnovala odeljenje patologije i radila uglavnom sudsku medicinu za područje cele Srpske Krajine, obilazila teren sa Unproforom, bila u komisija za razmenu poginulih.

(Alo/D. Ćuruvija)

ISPOVEST MAJKE MAFIJAŠA: Giška je mnoge vrbovao za DRŽAVNU BEZBEDNOST, evo i zašto!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Đura Mutavi: zašto su ubijeni Žika Petrović, Kundak i Ćuruvija?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track