GOLE IH REKLAMIRALI NA SAJTU: Ovako je uhapšeni trojac vrbovao Srpkinje za prostituciju po Nemačkoj
Foto: Profimedia

Prekinut lanac trgovine ljudima, prostitucije i pranja novca

GOLE IH REKLAMIRALI NA SAJTU: Ovako je uhapšeni trojac vrbovao Srpkinje za prostituciju po Nemačkoj

Crna Hronika -

BEOGRAD - U međunarodnoj akciji policija Srbije, Nemačke i Bosne i Hercegovine, uhapšeni su članovi organizovane kriminalne grupe koja se na području Srbije, BiH, Nemačke i Austrije od početka 2015. do novembra ove godine, bavila trgovinom ljudima, posredovanjem u vršenju prostitucije, vrbovanjem za međunarodnu prostituciju i pranjem novca.

U sinhronizovanoj akciji na području više gradova u Srbiji i BiH, uhapšeno je 11 osoba, organizatora i članova organizovane kriminalne grupe, dok je na području Nemačke, u gradovima Ulm i Minhen, policija privela pet osoba, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

VELIKA AKCIJA HAPŠENJA U SRBIJI, BIH, AUSTRIJI I NEMAČKOJ: Tinejdžerke terali na prostituciju

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije, na području Beograda i Kule, uhapsila je S.V. (1976), T. K. (1986) i M.N. (1971).Postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni državljanin Bosne i Hercegovine, preko članova organizovane kriminalne grupe sa područja Srbije i BiH, organizovao vrbovanje ženskih osoba za prostituciju i seksualnu eksploataciju kroz prostituciju na području Nemačke.

Foto: Printscreen internet
Foto: Printscreen internet

Žene su vrbovane na teritoriji Beograda, Smedereva, Novog Sada, Kule, Sarajeva i drugih gradova u Srbiji i BiH. Sumnja se da su devojke odvožene u Nemačku, gde je organizator kriminalne grupe, koristeći računarske mreže sa područja BiH i Nemačke, na sajtu www.kaufmich.com, otvarao žrtvama profile na kojima je davao njihov opis, telesnu građu, seksualne sklonosti, godište, cene seksualne usluge, fotografije, kao i način i mesto kontakta radi pružanja seksualnih usluga.

Postoje osnovi sumnje da su nakon kontakta klijenata na navedenom sajtu sa nekom od ženskih osoba, članovi kriminalne grupe o mestu, vremenu, vrsti i ceni seksualne usluge obaveštavali žrtve putem Vibera ili SMS poruka i od njih dobijali povratne informacije o pruženoj seksualnoj usluzi i zarađenom novcu.

Foto: AP/Ilustracija
Foto: AP/Ilustracija

Profili devojaka na navedenom sajtu su, kako se sumnja, redovno ažurirani eksplicitnim fotografijama i ponudama, a klijenti su nakon pružanja seksualnih usluga ostavljali komentare u vidu utisaka i preporuka za druge klijente.

Postoje osnovi sumnje da su devojke, ukoliko bi odbile određene seksualne usluge, bile kažnjavane visokim novčanim iznosima ili psihičkoj i fizičkoj torturi. Organizator i članovi organizovane kriminalne grupe, kako se sumnja, na ovaj način ostvarili korist višu od 150.000 evra.

Foto: Profimedia/Ilustracija
Foto: Profimedia/Ilustracija

Tokom praćenja aktivnosti organizovane kriminalne grupe na području Srbije identifikovane su dve žrtve trgovine ljudima i više desetina ženskih osoba koje su bile u lancu prostitucije.Policija je, prilikom pretresanja stana i drugih prostorija koje su koristili osumnjičeni, oduzela veći broj mobilnih telefona i SIM kartica, pištolj bez fabričkog broja, 30 metaka i okvir za pištolj sa 15 metaka.

Osumnjičeni koji su uhapšeni na području Srbije, uz krivičnu prijavu, biće privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.U višemesečnoj međunarodnoj akciji, učestvovali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, Državna agencija za istrage i zaštitu u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal BiH i nadležni policijski organi Nemačke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track