(FOTO) OVO JE SRPSKI NARKO-BOS: Sarma svedoku dao 30.000 evra da ga ne tereti na sudu!
Foto: Privatna Arhiva

Istraga u toku

(FOTO) OVO JE SRPSKI NARKO-BOS: Sarma svedoku dao 30.000 evra da ga ne tereti na sudu!

Crna Hronika -
NOVI SAD - Mići Nikoliću zvanom Sarma (59), koji je uhapšen sa dvostruko mlađom suprugom Milanom Nikolić, advokatom Milošem Bajićem i prijateljem Dragoslavom Drobnjakovićem, nakon saslušanju u Specijalnom tužilaštvu određen je pritvor do 30 dana.

Na teret im se stavlja krivično delo sprečavanja i ometanja dokazivanja.Skank s Kosova

- Protiv Miće Nikolića, Milane Nikolić, Dragoslava Drobnjakovića i Miloša Bajića, svih iz Novog Sada, pokrenut je krivični postupak zbog sumnje da su svedoku na suđenju protiv Nikolića zbog trgovine narkoticima nudili novčani poklon u vidu jednokratne isplate od 30.000 evra i mesečnih davanja u iznosu od po 1.000 evra. Od njega su zauzvrat zahtevali da na suđenju izmeni ranije dat iskaz i novim, lažnim iskazom, utiče na povoljan ishod po optuženog Nikolića - saopštio je juče tužilac za organizovanu kriminal Miljko Radisavljević.Nikolić je uhapšen 2012. godine zbog sumnje da je krijumčario velike količine skanka koji je nabavljao na Kosovu i prodavao ga na području Novog Sada. U međuvremenu je pušten na slobodu uz jemstvo od 300.000 evra, a suđenje pred Specijalnim sudom i dalje traje. Svedok kog je Nikolić pokušao da podmiti u septembru prošle godine je dva dana detaljno opisivao kako je Nikolić švercovao drogu. Inače, svedok je prethodno potpisao sporazum sa tužilaštvom u zamenu za smanjenje kazne i dobio status svedoka-saradnika.Turska rutaZa Nikolićevo ime se u kriminalnim miljeima zna već decenijama, a pripisuje mu se da je jedan od najjačih narko-dilera na Balkanu. U te poslove je, kako se sumnja, ušao još osamdesetih godina u Sremskoj Mitrovici, kada je upoznao izvesnog Karakafa, koji je robijao u tom gradu. Njih dvojica su, kako se sumnja, razvili „tursku rutu“. Nikolić se devedesetih preselio u Novi Sad, a u međuvremenu je nekoliko puta hapšen, između ostalog zbog dilovanja droge, nošenja oružja bez dozvole, kao i posle pokušaja ubistva Radeta Ašćerića 2005. Nikolić je februara 2008. teško ranjen ispred jednog novosadskog kafića. (S. S.)

Zaplenjena imovinaODUZELI MU 47 STANOVASarmi je rešenjem Specijalnog suda u Beogradu pre dve godine oduzeto 47 stanova u Novom Sadu, 15 garažnih mesta, nekoliko lokala, a ostao je i bez gradskog građevinskog zemljišta u Subotici zbog sumnje da je sve to stekao prodajom narkotika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track