HAPŠENJE ŠEFOVA POLICIJE U ŠAPCU: Štitili kolegu jer je tukao silovatelje?

Saslušani

HAPŠENJE ŠEFOVA POLICIJE U ŠAPCU: Štitili kolegu jer je tukao silovatelje?

Crna Hronika -

Uhapšeni policajac sumnjiči se za teško prebijanje privedenih zbog dva silovanja

ŠABAC - Slaviša Spasojević (43), načelnik Policijske uprave u Šapcu, i trojica njegovih najbližih saradnika negirali su na saslušanju u Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu da su štitili kolegu Mirka Živanovića, koji se sumnjiči za prekomernu upotrebu sile prema dvojici privedenih za silovanje.Kako Kurir saznaje, tužilaštvo je predložilo da im bude određen pritvor do 30 dana.

- Jedan od slučajeva kada se sumnja da je prekomerno upotrebljena sila dogodio se krajem 2013. godine. Tada je Marko Lukić uhapšen zbog sumnje da je dva puta u automobilu napastvovao S. D. (17). Markov otac Ozren je tada radio kao inspektor kriminalističke policije u Šapcu, a devojčin u policiji u Majuru. Marka Lukića je tada hapsio Mirko Živanović i, kako se sumnja, bio nasilan prema njemu. Drugi put, Živanović je takođe prekomerno upotrebio silu kada je hapsio drugog maloletnika osumnjičenog za silovanje - priča sagovornik iz istrage.Osim Spasojevića, za prikrivanje dokaza protiv Mirka Živanovića sumnjiče se i njegovi saradnici Vlatko Milović (51), Ranko Živanović (52) i Zoran Marković (43). Markovićev branilac, advokat Gvozden Grgur, potvrdio je za Kurir da je njegov klijent izneo odbranu.

- Marković je negirao izvršenje krivičnog dela i zamenik tužioca je posle saslušanja predložio određivanje pritvora - rekao je Grgur kratko za Kurir.S. V. - J. S.

POLICAJCI U ŠAPCU POHAPSILI SVOJE ŠEFOVE: Akcija se planirala u najvećoj tajnosti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track