HAPŠENJE U ITALIJI: Srpkinja prala pare za mafiju
Foto: Profimedia

Privođenje saradnika Ndrangete na severu Italije

HAPŠENJE U ITALIJI: Srpkinja prala pare za mafiju

Crna Hronika -

RIM - Srpkinja Aleksandra Dobričanović (34) uhapšena je u policijskoj akciji „Valpoličela“ zajedno sa još dve osobe zbog sumnje da učestvovala u pranju novca za mafijašku organizaciju Ndrangetu preko građevinskih firmi u Veroni.

Italijanska policija je pre nekoliko dana u više gradova sprovela akciju u kojoj su uhapšene tri osobe, a potom je podignuto još 36 krivičnih prijava i pretreseno je 14 objekata u oblastima Veneto, Emilija Romanja i Lombardija.

- Aleksandra Dobričanović (34) i Karlo Skarilja (24) uhapšeni su, a protiv Frančeska Frontere je podignuta krivična prijava. Oni se terete za kriminalno udruživanje, iznudu, pljačku i proneveru - ističe italijanska Arena.Dobričanovićeva je u emotivnoj vezi s Fronterom, koji je odranije poznat policiji, a zanimljivo je da su jedni od preživelih u čuvenoj nesreći broda „Kosta Konkordija“ 2012.Srpkinja je osumnjičena za izdavanje lažnih faktura kojima su se preko građevinskih firmi pravdali troškovi za nelegalne radnje ozloglašene Ndrangete.- Sud je doneo odluku da Aleksandri Dobričanović nakon hapšenja odredi kućni pritvor zbog dvoje maloletne dece - navodi Il matino di Padova.E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track