HOROR U ŠAPCU: Ubio medicinsku sestru (57), oprao nož i seo u čekaonicu
Foto: Printscreen FB

Ubistvo u Domu zdravlja

HOROR U ŠAPCU: Ubio medicinsku sestru (57), oprao nož i seo u čekaonicu

Crna Hronika -
ŠABAC - U Domu zdravlja u Šapcu pacijent Vukašin V. (42) danas nešto posle 10 sati nožem preklao medicinsku sestru Ljubinku P. (57) koja je iskrvarila

Kako Kurir saznaje osumnjičeni Vukašin V. (42) ušetao je za vreme pauze u sobu u kojoj se nalazila medicinska sestra Ljubinka P. (57) izvadio kuhinjski nož i hladnokrvno jpj prerezao vrat, oprao nož i vratio se u čekaonicu.

Nekoliko trenutaka kasnije jedan od pacijenata ušao je u sobu i zatekao stravičan prizor kako žena leži u lokvi krvi u samrtnom ropcu.

Sestra je ubrzo preminula pre prebacivanja u šabačku bolnicu.

Prema nezvaničnim informacija V. V. koji je nožem na smrt izbo medicinsku sestru je psihijatrijski bolesnik i da je nekoliko godina ležao u zatvoru jer je u saobraćajnoj nesreći usmrtio dete.

Kako navode zdravstveni radnici sestri je presečena karotida, pa je iskrvarila, pre nego što je prebačena u Urgentni centar.

Napad se dogodio u Četvrtoj zdravstvenoj ambulanti koja je u sistemu Doma zdravlja.

Motiv napada za sada nije poznat.

- U Domu zdravlja u Šapcu jedan pacijent ubio je nožem medincinsku sestru (55), rečeno je u toj ustanovi.

Napadač je uhvaćen, a policijski uviđaj je u toku. Policija se još nije oglasila.

Član gradskog veća Šapca zadužen za zdravstvo Branko Vujković rekao da je ovo još jedan od slučajeva koji se dešavaju jer zdravstveni radnici nemaju status službenog lica.

"Ovo je pokazatelj da treba da se zapitamo čemu sva radna tela, hajka na zdravstvene radnike zbog korupcije, a nismo rešili krucijalnu stvar. Država mora da nadje način da zaštiti zdravstvene radnike dok obavljaju svoj posao umesto da stvara razne komisije", rekao je Vujković.

(E.K./Beta/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track