HOROR U ZATVORU: Majka monstrum udavila bebu kesom! Niko nije znao da je trudna!

Stravičan zločin u ženskom zatvoru u Požarevcu

HOROR U ZATVORU: Majka monstrum udavila bebu kesom! Niko nije znao da je trudna!

Crna Hronika -

POŽAREVAC - Zlata Stanimirović (38) iz Niša porodila se u ćeliji ženskog zatvora u Požarevcu i tek rođenu bebu verovatno zadavila u najlon kesi i ostavila ispod kreveta, saznaje Kurir!

Potom je brijačem pokušala da se ubije, ali su joj lekari sanirali povrede i ona je van životne opasnosti.Jeziv prizorKako saznajemo, Zlata izdržava kaznu od tri godine zatvora zbog droge. Tragedija se dogodila u sredu uveče oko 20 časova, kad su je čuvari zatekli u ćeliji krvavu i u teškom psihičkom stanju.- Ona se nekoliko puta posekla po vratu, povrede su bile lake i brzo su sanirane. Ova žena se nalazila u nervnom rastrojstvu - kaže naš izvor iz istrage.Kako navodi naš sagovornik, ona je tokom pregleda u bolnici pričala nepovezano i pominjala bebu, što je čuvarima bilo sumnjivo jer niko nije znao da je ona trudna.- Zaposleni u KPZ odmah su počeli da pretražuju njenu ćeliju i otkrili su stravičan prizor. Telo bebe bilo je sakriveno u najlon kesi ispod kreveta. Novorođenče je bilo krvavo, pa su oni odmah alarmirali policiju, koja je došla i obavila uviđaj - priča izvor Kurira.Kako saznaje Kurir, u ženskom zatvoru u Požarevcu, koji ima odeljenje za trudnice i porodilje, ovo je nezapamćen slučaj.- Nikada ranije se ništa slično nije dogodilo. Kako niko nije znao da je zatvorenica trudna, moraće da se ispita kad je i gde zatrudnela. Ukoliko je otac deteta neko od radnika KPZ, protiv njega će biti pokrenut postupak - kaže izvor Kurira i dodaje da postoji mogućnost da je Zlata zatrudnela tokom slobodnog vikenda.Telo na obdukcijiU Upravi za izvršenje krivičnih sankcija potvrđeno nam je da je došlo do nesrećnog slučaja u požarevačkom zatvoru.- O incidentu je obaveštena PU Požarevac, čiji su službenici odmah otišli i obavili uviđaj. Pogrebno preduzeće preuzelo je posmrtne ostatke bebe. Tamo će biti izvršena obdukcija, kojom će se utvrditi okolnosti smrti - rečeno nam je u Upravi.

ProblematičanSUPRUG JUČE PUŠTEN IZ PRITVORAZlata ima prebivalište u Nišu u naselju Gabrovačka reka. Njena majka je juče kazala novinaru Kurira: „Doviđenja“, i zatvorila vrata.U selu Trnjane kod Aleksinca kažu da se Zlate dobro sećaju.- Ona je živela nekoliko godina s našim rođakom, ali ga je verovatno napustila. On je problematičan, nismo ga videli već mesec i po dana, čuli smo da je u zatvoru zbog neke tuče - kazali su rođaci Zlatinog supruga.Kako saznajemo, Zlatin suprug juče je pušten iz pritvora, u kojem je bio mesec dana zbog nasilničkog ponašanja. (M. M.)

Jedini zatvor za ženeBEBE S MAJKAMA NA ROBIJIKazneno-popravni zavod u Požarevcu jedini je ženski zatvor u Srbiji. U okviru ove ustanove postoji porodilište, u kojem bebe borave prvih nekoliko meseci s majkama. Ovaj deo zatvora odvojen je od ćelija. Porođaj i kompletna nega ne razlikuju se mnogo u odnosu na normalne slučajeve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track