HRVATSKI AGENT UHAPŠEN DOK JE BEŽAO IZ SRBIJE: Otkriven identitet osumnjičenog za špijunažu!
Foto: Profimedia

HRVATSKI AGENT UHAPŠEN DOK JE BEŽAO IZ SRBIJE: Otkriven identitet osumnjičenog za špijunažu!

Crna Hronika -

ZAGREB - Hrvatski špijun kog su operativci srpske Bezbednosno-informativne agencije (BIA) uhapsili danas u Beogradu identifikovan kao 57-godišnji Čedo Čolović, oficir u penziji Republike Srpske Krajine i bio je zadužen za bezbednost 75. motorizovane brigade.

Hrvatski dnevnik tvrdi da je uhapšeni optužen je da je "godinama Zagrebu prenosio podatke iz Beograda i da su zbog njega najmanje devetorica Srba optužena za ratne zločine", kao i da je "uhapšen jdok je bežao u Hrvatsku".

U saradnji Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i BIA danas je lišeno slobode jedno lice zbog postojanja sumnje da je izvršio kriično delo spijunaže, saopšteno je večeras iz Višeg javnog tužilaštva.

Kako se navodi u saopštenju, radi se o licu koje ima državljanstvo Republike Srbije i Hrvatske, koji je do 1990. godine živeo i radio u Republici Hrvatskoj, nakon čega mu je mesto prebivališta bilo u Republici Srbiji.

Osumnjičenom je za navedeno krivično delo određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužiocu radi saslušanja. Tužilaštvo će u skladu sa svojim Ustavnim i zakonskim ovlašćenjima nastaviti postupanje u pravcu utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja, vodeći računa o zaštiti vitalnih interesa Srbije, a sve u cilju potpunog utvrđenja svih radnji koje čine obeležja ovog krivičnog dela u okviru svojih zakonskih ovlašćenja.

Nakon sprovedene istrage i utvrđenog činjeničnog stanja javnost će o tome biti blagovremeno obaveštena, dodaje se u saopštenju.

Beogradski mediji ranije su javili da je uhapšena osoba hrvatski obaveštajac.

(večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track