INTERVENTNA S DRUGE STRANE ZAKONA: Policajac u Sokobanji uhapšen zbog dilovanja droge
Foto: Nebojša Mandić

MUP se nije oglasio saopštenjem

INTERVENTNA S DRUGE STRANE ZAKONA: Policajac u Sokobanji uhapšen zbog dilovanja droge

Crna Hronika -

LESKOVAC - Zbog sumnje da je prodavao drogu uhapšen je službenik sokobanjske policije. Prema nepotvrđenim informacijama, reč je o pripadniku interventne jedinice. Policija ćuti.

Zasada nije poznato mnogo detalja.

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević je potvrdio da je reč o pripadniku MUP-a, kome je određeno i policijsko zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo "Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Osumnjičeni je saslušan u Tužilaštvu i predložen je pritvor - kaže Stanojević.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

Portparol Višeg sudu u Nišu Iva Popović je novinarima rekla da je osumnjičeni policajac saslušan i da mu je određen pritvor do 30 dana, navode Južne vesti.

Pritvor je određen jer je reč o krivičnom delu za koje je zaprećena zatvorska kazna od preko 10 godina, ali i zbog "uznemiravanja javnosti".

Po proceni sudije način i posledice izvršenja krivičnog dela mogu da dovedu do uznemirenja javnosti koje je takvog intenziteta da može da omete pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka - kaže Popovićeva.

Foto: MUP
Foto: MUP

Policija ćuti

Prema saznanjima Južnih vesti reč je o policajcu iz stanice u Sokobanji, koja pripada zaječarskoj Policijskoj upravi.

Ipak, iako je uobičajena praksa da policija i za mnogo manje incidente objavljuje javna saopštenja, u ovom slučaju je to izostalo. Novinarima su iz PR službe zaječarske policije najpre tražili da im pitanja pošalju mejlom, ali su ubrzo zatim javili da se ipak neće oglašavati, a razlog za to nisu naveli.

- Mi nećemo, odnosno ne možemo da se obratimo sa bilo kakvom izjavom ili podacima iz razloga, jer je predmet sada već u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Nišu i za sve ćete morati njima da se obratite - kažu u zaječarskoj policiji.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Da li na odluku da se javno ne oglase utiče i činjenica da je reč o policajcu a ne o "običnom" građaninu, u Policijskoj upravi u Zaječaru nisu želeli da odgovore.

- Eto, konkretno, za ovaj slučaj se nismo zvanično obraćali sa nekim saopštenjem, iz eto nekih razloga - rečeno je u policiji.

Prema nepotvrđenim informacijama osumnjičeni policajac je pripadnik interventne jedinice policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track