ISPOVEST SRPSKIH DEVOJČICA SA KOSOVA: Evo kako smo pobegle albanskim otmičarima
Foto: Printscreen Yt

Traume za ceo život

ISPOVEST SRPSKIH DEVOJČICA SA KOSOVA: Evo kako smo pobegle albanskim otmičarima

Crna Hronika -

PRIŠTINA - Albanci su u nedelju oko 20 časova pokušali u selu Preoce da kidnapuju dve devojčice, inače rođene sestre stare 12 i 14 godina.

Uplašene sestre su prepričale šta se tačno desilo te večeri.

"Bile smo sa mamom kod strica. Ona je požurila, došli su gosti. Sandra je otišla do prodavnice, čekala sam je. Krenule smo, a mama je skrenula u našoj ulici i onda je naišao auto. Usporio je, skoro pa stao. Suvozač je otvorio prozor i udario me. Onda smo počele da vrištimo i pošto su otišli u smeru naše kuće, vratile smo se kod strica koji nas je odvezao", prepričava jedna od sestara.

Njihova majka je izjavila da je ta trauma koje su doživele, nažalost, njihova svakodnevnica.

"Za decu je ovo velika trauma, kao i za sve nas. Ali to je naša svakodnevnica, gde se skoro svakog dana približno iste stvari. To je naša realnost, i ne znam da su ranije prijavljivali. Stalno ima provociranja, i dobacuju i nasrću autom...", izjavila je majka sestara.

Podsetimo, u blizini lokalne prodavnice u selu Preoci, džip nepoznatih registarskih tablica je naleteo na devojčice, ugurao ih u živu ogradu pored puta i kroz otvoren prozor fizički nasrnuli na njih. Devojčice su čule da pričaju na albanskom.

Nadležni organi nisu reagovali na ovaj incident. Selo Preoce se nalazi na 6 km od Prištine, na putu ka Skoplju. Jedno je od najstarijih naselja na centralnom Kosovu za koje se pretpostavlja da potiče iz doba kralja Milutina.

(EPK/Tv most)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track